Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Ομογενής ανέλαβε την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου ΦλόριδαςΟ ομογενής καρδιολόγος Δρ. Τζον Ν. Κατοπόδης ορκίστηκε και ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ως 141ου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Φλόριδας (Florida Medical Association).

H ορκωμοσία, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Αλιξ Μίλερ, έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης του Συλλόγου, η οποία συνήλθε το Σάββατο 5 Αυγούστου στο «Loews Sapphire Resort» στο Universal Orlando και ήταν άκρως συγκινητική.

Η ομιλία του Δρ. Κατοπόδη διέφερε από πολλές άλλες διότι ήταν αφιερωμένη στους γονείς του Νόντα και Γεωργία Κοτοπόδη, στην σύζυγό του Εύη (Παρασκευή) και στα παιδιά του και υπενθύμισε στο πολυπληθές ακροατήριο το καταλυτικό ρόλο της οικογένειας στην διάπλαση του χαρακτήρα του ανθρώπου και στην μεταλαμπάδευση των αρετών και των αξιών της φυλής μας.
Στιγμιότυπο από την είσοδο στην αίθουσα του νέου προέδρου Δρα Τζον Κατοπόδη μετά της συζύγου του Εύης (Παρασκευής). Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Αν και η ομιλία του ήταν μακροσκελής, εν τούτοις κατάφερε να αγγίξει το ακροατήριο, να το συνεπάρει.
H παρουσία των γονέων του – του 93χρονου Δρα Νόντα Κατοπόδη και Γεωργίας, της συζύγου Εύη (Παρασκευή) Νικολάου και των παιδιών τους Χριστίνα και Νίκου και Νόντα, καθώς επίσης της πεθεράς του Χρυσάνθη Νικολάου και των κουνιάδων του Ντέμη, Κλεοπάτρα και Μισέλ που κάθονταν στην πρώτη σειρά καθιστούσε ακόμη πιο συγκινητική την τελετή.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου περιστράφηκε στον παππού του Περικλή Κατοπόδη που ήταν γιατρός και κατάφερε να σώσει χιλιάδες ζωές, καθώς επίσης και στα δύσκολα χρόνια του πατέρα του Νόντα Κατοπόδη την περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου.
Από αριστερά οι Χριστίνα Κατοπόδη, Γεωργία και Νόντας Κατοπόδης και Ευη Νικολάου – Κατοπόδη. Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Ο πατέρας του, όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» το 1955, όντας πεπεισμένος ότι δεν υπήρχε μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του στην Ελλάδα επιβιβάστηκε σε ένα καράβι και αγκυροβόλησε στο Χάλιφαξ του Καναδά έχοντας μόνο 18 δολάρια στην τσέπη του και το πτυχίου του Χημικού Μηχανικού.
Επιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο κρεάτων ως ελεγκτής ποιότητας και με τις οικονομίες του κατάφερε να φέρει στον Καναδά την σύζυγό του και δύο ανήλικα παιδιά τους. Αν και παντρεμένος με δύο παιδιά αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο “McGill University».
Το χορευτικό της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης στην Μελβούρνη της Φλόριδας. ωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Το μάστερ του χημικού μηχανικού του έδωσε την δυνατότητα να έρθουν νόμιμα στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.
Ο πατέρας του προσελήφθη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Sloan Kettering» όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και απέκτησε τις δικές του πατέντες. Με την πάροδο του χρόνου ίδρυσε τα δικά του εργαστήρια με την επωνυμία «Dianon» (Diagnostic Nonda) όπου εργάζονταν ο ίδιος και η σύζυγός του ως τεχνικός εργαστηρίου.
Από αριστερά οι Χριστίνα Κατοπόδη, Νόντας και Γεωργία Κατοπόδη, το ζεύγος Εύη και Τζον Κατοπόδη με τα παιδιά τους Νόντα και Νίκο και η Χρυσάνθη Νικολάου.
Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Μετά από μερικά χρόνια κατάφερε να την εισαγάγει στο Χρηματιστήριο Αξιών NASDAQ. Αργότερα εξαγοράστηκε από την Lab Corp για πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια.
Αναφερόμενος στο πάθος των γονέων του για την παιδεία ο Δρ. Κατοπόδης επεσήμανε ότι παρείχαν την δυνατότητα τόσο στον ίδιο όσο και στον μεγαλύτερο αδελφό του τον Περικλή να αποφοιτήσουν University of Pennsylvania καλύπτοντας πλήρως τα έξοδα και πληρώνοντας τοις μετρητοίς τα δίδακτρα.
Ο Δρ. Τζον Κατοπόδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους συναδέλφους του στον ομίλου Southern Medical Group στο Ταλαχάσι της Φλόριδας. Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Ο Δρ. Κατοπόδης αναφέρθηκε στον ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου της Φλόριδας και σε όσα διδάχτηκε τα τελευταία 15 χρόνια που συμμετέχει ενεργά σε αυτόν.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης από την πόλη Μελβούρνη της Φλόριδας.
O Δρ. Κατοπόδης εκλέχτηκε πρόεδρος στην προηγούμενη συνέλευση, ενώ η θητεία του είναι μονοετής και λήγει το 2018..
Το προεδρείο του Συλλόγου πλαισιώνουν ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος Δρ. Corey Howard ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία τον επόμενο Αύγουστο για το έτος 2018-2019, ο αντιπρόεδρος Δρ. Ρόναλντ Γκίφλερ, ο γραμματέας Δρ. Michael Patete, ο ταμίας Δρ. Jason Goldman, ο πρόεδρος του Δ. Σ. (speaker) Joshua Lenchus, και η αντιπρόεδρος του Δ. Σ. Δρ. Ashley Booth Norse.
Το ζεύγος Τζον και Εύης Κατοπόδη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το χορευτικό της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης στην Μελβούρνη της Φλόριδας. Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Η Δρ. Αλιξ Μίλερ έπλεξε το εγκώμιο του ομογενή προέδρου και τόνισε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή του έργου του Ιατρικού Συλλόγου Φλόριδας που απαρτίζεται από πάνω από είκοσι χιλιάδες γιατρούς.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Φλόριδας, Τίμοθι Στάπλετον (Timothy Stapleton) εξήρε την προσφορά του ομογενή και τόνισε ότι ο Δρ. Κατοπόδης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οργανωμένη ιατρική και στον Ιατρικό Σύλλογο Φλόριδας σε κάθε επίπεδο και είναι ακούραστος συνήγορος των ιατρών και των ασθενών της Φλόριδας.
«Οι ηγετικές του ικανότητες και το πάθος του για να βοηθήσει τους ιατρούς στην άσκηση της ιατρικής θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση του ρόλου του Ιατρικού Συλλόγου Φλόριδας στην ιατρική», συμπλήρωσε.
Ο Δρ. Τζον Ν. Κατοπόδης. Φωτογραφία: Ευγενή χορηγία του Δρ. Τζον Κατοπόδης.
Ο Δρ. Τζον Ν. Κατοπόδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλόριδας/ Shands Hospital και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και στην επεμβατική καρδιολογία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Αν Αρμπορ.
Σήμερα είναι μέλος του Southern Medical Group στο Ταλαχάσι της Φλόριδας, ενώ παράλληλα διδάσκει και στην Ιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριδας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλόριδας ιδρύθηκε το 1874 και έλκει στους κόλπους του πάνω από είκοσι χιλιάδες ιατρούς και οστεοπαθητικούς γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου