Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Οδηγό για την αποτροπή τρομο-επιθέσεων με οχήματα έφτιαξε η Αυστραλία

«Οδηγίες» για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων με οχήματα σε πολυσύχναστα μέρη, όπως αυτές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει τη σύνταξη έκθεσης για τα προληπτικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν μετά την επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου 2016, όπου σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι.


«Όπως διαπιστώσαμε με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη», οι τρομοκράτες εξακολουθούν να βάζουν στο στόχαστρο πολυσύχναστα μέρη, σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Ο επίμαχος οδηγός απευθύνεται σε οργανωτές εκδηλώσεων και στις τοπικές Αρχές. Περιέχει συμβουλές ώστε να είναι σε θέση να εκτιμούν πόσο τρωτή είναι μια τοποθεσία και να βελτιώνουν την προστασία της.

Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται το στήσιμο εμποδίων, η τοποθέτηση καμερών και αγαλμάτων, το φύτεμα δέντρων αλλά και η παρουσία υπαλλήλων, ειδικά εκπαιδευμένων ώστε να αντιδρούν γρήγορα σε μια πιθανή επίθεση.

«Μπορούμε ασφαλώς να τοποθετήσουμε τσιμεντένια εμπόδια, καθίσματα, έργα τέχνης, σκαλιά, ζαρντινιέρες. Όλα αυτά θα πρέπει να είναι πολύ διακριτικά», εξήγησε ο κ. Τέρνμπουλ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Αυστραλία έχει επίσης βιώσει επιθέσεις σαν αυτές της Βαρκελώνης. Τον περασμένο Ιανουάριο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μελβούρνη όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε σκόπιμα ενώ έκαναν τα ψώνια τους στην πόλη. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως το κίνητρο αυτής της επίθεσης δεν ήταν τρομοκρατικό.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου