Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Ήρωας αστυνομικός απομάκρυνε μόνος του από σχολείο βόμβα δέκα κιλών!

Ένας αστυνομικός στην Ινδία αντιμετωπίστηκε ως ήρωας από τη στιγμή που μάζεψε μια βόμβα 10 κιλών που βρήκε στην αυλή σχολείου και άρχισε να τρέχει στον δρόμο προκειμένου να προστατεύσει 400 παιδιά.

Ο Άμπχισεκ Πατέλ άρπαξε τη βόμβα με γυμνά χέρια και έτρεξε μακριά ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού κάποιου από τα παιδιά στο σχολείο στην πόλη Χιτόρα της κεντρικής Ινδίας.

Ο 40χρονος έτρεξε ένα χιλιόμετρο προτού πετάξει την ενεργή βόμβα σε ένα αυλάκι μακριά πια από το σχολείο.Ο αστυνομικός πήρε την απόφαση αυτή όταν έμαθε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη μονάδα πυροτεχνουργών για να μεταβεί στο σημείο.

Η βόμβα εξουδετερώθηκε αργότερα από στρατιωτικό προσωπικό και την γενναιότητα του Πατέλ εξήραν οι ανώτεροι του, ενώ του δόθηκε ως ανταμοιβή και το ποσό των 651 ευρώ.

Ο ίδιος είπε στα τοπικά Μέσα: «Από τη στιγμή που επρόκειτο για περιστατικό σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε σχολείο, ο μοναδικός στόχος μου ήταν να μεταφέρω την βόμβα όσο το δυνατό πιο μακριά. Είχαμε μάθει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας ότι η βόμβα αυτή μπορούσε να προκαλέσει ζημιά σε ακτίνα 500 μέτρων. Ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανα και μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Το έκανα για να σώσω τις ζωές εκατοντάδων παιδιών που βρίσκονται στο σχολείο».

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σημείο ή αν βρέθηκε εκεί από ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου