Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Λιτανεία της εικόνας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ΑστόριαΕκατοντάδες ομογενείς από την Αστόρια και τις άλλες περιοχές της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης από τη Βοστώνη και το Μέριλαντ και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ συμμετείχαν στη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ομώνυμο ναό της Αστόριας.

Η λιτανεία της εικόνας διοργανώνεται την πλησιέστερη με τη γιορτή της Αγίας Κυριακής και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για την Πατριαρχική Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, διότι οι ομογενείς από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ προσεύχονται γονυπετείς στην εικόνα της Αγίας όπως χαρίσει υγεία στους ιδίους και στα προσφιλή τους πρόσωπα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με τον Εσπερινό και την Παράκληση εις την Οσία Ειρήνη.

Η εν λόγω μονή υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου μετέφερε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ο οποίος προεξήρχε των τελετών που τελέστηκαν από το πρωί της Παρασκευής κυριώνυμη ημέρα μνήμης Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου μέχρι και την Κυριακή.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου