Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ομογενής επιχειρηματίας στην Αυστραλία κατηγορείται για φόνο συναδέλφου τουΟ ομογενής επιχειρηματίας, Πίτερ Παυλής (Peter Pavlis), 75 ετών, ιδρυτής της «Muesli Company», που είναι δημοφιλής στην Αυστραλία, αντιμετωπίζει κατηγορίες για το φόνο μίας στενής συναδέλφου του, της 49χρονης Τζένιφερ Μπόρχαρντ (Jennifer Borchardt), έγραψε η Daily Mail.

Η σορός της γυναίκας, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος από τον φίλο της στην οικία της στο Richmond την περασμένη Τρίτη. Ο κ. Pavlis, βρέθηκε ενώπιον Δικαστηρίου της Μελβούρνης την Τετάρτη το απόγευμα, αφού συνελήφθη και δεν κατέθεσε αίτημα για εγγύηση με την κατηγορία του φόνου, με μαχαίρι.

Η «Muesli Company» ξεκίνησε το 1984 με τον κ. Pavlis στο τιμόνι και παράγει πρωινό από δημητριακά ολικής άλεσης.

Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα «The Age» o κ. Pavlis και η Jennifer Borchardt ήταν «διαχρονικοί φίλοι, οι οποίοι μετέτρεψαν την εταρία από μικρή, σε έναν διεθνή «παίκτη». Αυτός είχε κλειδί για το σπίτι της. Αυτή τον μετέφερε στη δουλειά τα περισσότερα πρωινά. Τώρα, αυτή είναι νεκρή και αυτός κατηγορείται για τον φόνο της».

«Οι ερευνητές αναζητούν το αν εργασιακή διαμάχη προκάλεσε το άγριο μαχαίρωμα. Είναι αντιληπτό πως οι δυο τους είχαν διαφωνία πρόσφατα για ένα κακό φορτίο από την Κίνα», επεσήμανε το άρθρο.

O κ. Robert Hansen, ο φίλος της J. Borchard που ανακάλυψε το πτώμα της την Τρίτη, ανέφερε ότι ο κ. Pavlis ήταν θυμωμένος και ήθελε να απολύσει το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο γι αυτό το κοστοβόρο λάθος.

«Του είπε ‘μην απολύσεις κανέναν γιατί θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, ήταν απλά ένα λάθος’», σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Hansen στο «Fairfax Media». «Ηταν φίλη με τους ανθρώπους στο εργοστάσιο, πάντα τους προστάτευε», πρόσθεσε.

Ο κ. Hansen, 51 ετών, είπε ακόμη πως γύρισε από τη δουλειά στο σπίτι την Τρότη για να βρει την πόρτα ασφαλείας ξεκλείδωτη. Η J. Borchardt ήταν στο πάτωμα στην οικία στο Westbank Terrace. Ετρεξε σε γείτονα και κάλεσε την άμεση δράση.

«Ηταν στην κουζίνα. Την είδα και έφυγα. Ηξερα ότι κάτι ήταν λάθος και φρίκαρα», δήλωσε.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα «The Age» προκύπτουν ερωτηματικά για το μέλλον της εταιρίας, μετά τις κατηγορίες προς τον ιδρυτή της.

Η «Muesli Company» επεσήμανε το άρθρο, είναι μία μικρή, ιδιωτική εταιρία, με έδρα το Thomastown. Απασχολεί 11 με 50 άτομα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε «limbo» (κατάσταση αβεβαιότητας).

O κ. Jon Webster, ανώτερος συνεργάτης της νομικής εταιρίας «Allens», είπε πως σύμφωνα με το εταιρικό δίκαιο, ο κ. Pavlis θα μπορούσε να λειτουργεί την εταιρία του από τη φυλακή. Αν δε, ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονική επικοινωνία εξετίοντας ποινή, μπορεί να δώσει οδηγίες σε κάποιον άλλο να «τρέξει» την εταιρία εκ μέρους του, ανέφερε ο κ. Webster.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Jane Grace Pavlis​, είναι η τρίτη συνδιευθύντρια (μετά τον κ. Pavlis και την Jennifer Borchardt) και στο LinkedIn, υπάρχει ο Terry Pavlis ως «sales manager».

Ο «Corporations Act (2001)» δηλώνει ένα άτομο χάνει την ικανότητα να διευθύνει μία επιχείρηση αν «καταδικαστεί για κατηγορία που…τιμωρείται με φυλάκιση για περίοδο μεγαλύτερη των 12 μηνών».
 https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου