Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Στις15 Οκτωβρίου οι εκλογές στην Κάτω ΣαξωνίαMετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η αποχώρηση της βουλευτού των Πρασίνων από τη σημερινή κυβέρνηση και της προσχώρησης της Έλκε Τβέστεν στους Χριστιανοδημοκράτες στην Κάτω Σαξωνία νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Κάτω Σαξονία τη 15η Οκτωβρίου.

Η προσχώρηση στους Χριστιανοδημοκράτες της Έλκε Τβέστεν, βουλευτού των Πρασίνων στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, άλλαξε το πολιτικό τοπίο. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας του συνασπισμού SPD-Πρασίνων και η προκήρυξη νέων εκλογών. Για τον προεκλογικό αγώνα του Μάρτιν Σουλτς η εξέλιξη θεωρείται πλήγμα.


Οπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου, ο Στέφαν Βάιλ, οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Κάτω Σαξονία τη 15η Οκτωβρίου, αφού ένα μέλος του κόμματος των Πρασίνων αποσκίρτησε και εντάχθηκε στους συντηρητικούς την Παρασκευή, γεγονός το οποίο στερεί από τη σημερινή κυβέρνηση συμμαχίας την πλειοψηφία μιας έδρας που διέθετε.

Ο Βάιλ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εξήγησε ότι η ημερομηνία αυτή είναι η συντομότερη δυνατή για τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών και πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία επ' αυτής ανάμεσα στα κόμματα τα οποία εκπροσωπούνται στην κρατιδιακή βουλή.

Ο Βάιλ, όπως και οι συντηρητικοί υπό την Άνγκελα Μέρκελ, αρχικά έλπιζαν οι κρατιδιακές εκλογές να διεξαχθούν την 24η Σεπτεμβρίου - την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία - όταν κατά τις δημοσκοπήσεις η καγκελάριος πιθανόν θα κερδίσει νέα θητεία στο αξίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου