Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Επιτρέπονται τα Laptop στις πτήσεις Κάιρο- Νέα Υόρκη
Laptop και στις πτήσεις Κάιρο- Νέα Υόρκη επιτρέπονται από σήμερα, Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της EgyptAir.

Ο ίδιος ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως η απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι φορητοί υπολογιστές (laptop), στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις από την Αίγυπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πάψει να ισχύει από σήμερα, Τετάρτη.


Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τον Μάρτιο τη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από κινητά στις καμπίνες αεροσκαφών που εκτελούσαν απ’ ευθείας πτήσεις στιςΗΠΑ από 10 διεθνή αεροδρόμια στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της EgyptAir είπε σε δήλωσή του:

Η απαγόρευση μεταφοράς φορητών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε καμπίνες αεροσκαφών σε πτήσεις της EgyptAir προς τη Νέα Υόρκη θα αρθεί από αύριο (Τετάρτη) και για ένα χρόνο, ή έως ότου εισαχθεί κάποια άλλη επείγουσα τροποποίηση. Μια παρόμοια απαγόρευση για πτήσεις στο Λονδίνο θα εξακολουθήσει να ισχύει

Οι ΗΠΑ είχαν πάρει την εν λόγω απόφαση με το σκεπτικό ότι μπορούν να τοποθετηθούν μη ανιχνεύσιμες βόμβες σε φορητές συσκευές.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου τόνισε απ’ την πλευρά του πως η απόφαση που αφορά την Αίγυπτο είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου με τους υπαλλήλους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, η οποία έχει καθησυχάσει τις αμερικανικές αρχές.

https://ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου