Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ο ομογενής Βασίλης Ματσικούδης υποψήφιος δήμαρχος Jersey CityΟ ομογενής κ. Βασίλης Ματσικούδης είναι υποψήφιος για τη δημαρχία του Jersey City, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Νέας Ιερσέης. Ο κ. Ματσικούδης, δικηγόρος, με ρίζες και καταβολές από Θεσσαλονίκη, μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» γύρω από την προεκλογική του εκστρατεία και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πόλη του Jersey City.

Πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη -απέναντι από τον ποταμό Hudson River του Μανχάταν- η οποία σε μερικά χρόνια μπορεί να ξεπεράσει σε πληθυσμό την πόλη Νιούαρκ.

Ο κ. Ματσικούδης είπε στον «Ε.Κ.» πως «η ανάπτυξη της πόλης κατά τα τελευταία 25 χρόνια είναι όμοια με εκείνης του Μπρούκλιν και της Αστόριας, πράγμα το οποίο έχει κάνει την πόλη ακριβή.

Το Jersey City ήταν μία από τις πόλεις προορισμού και εγκατάστασης των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι δημιούργησαν δύο ιστορικές κοινότητες και έκτισαν ισάριθμους ναούς, του Αγίου Δημητρίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αν και ο αριθμός των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών ανέρχεται περίπου στους χίλιους, ευδοκιμούν κυριολεκτικά στην πόλη και μάλιστα στους τομείς των ακινήτων, των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εστιατορίων».

Ο πατέρας του κ. Ματσικούδη, ο κ. Ελπιδοφόρος Ματσικούδης, μετανάστευσε στο Jersey City από την Ελλάδα και έγινε ιδιοκτήτης διάσημου εστιατορίου τύπου «Deli».

Η μητέρα του, η Eillen, γεννήθηκε από οικογένεια που έχει τιμηθεί με το Βραβείο του Κογκρέσου, ενώ ο παππούς του εκ μητρός εργάσθηκε για περισσότερα από 20 χρόνια για την πόλη Jersey City και έφτασε να γίνει διευθυντής πάρκων και δασών όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κ. Ματσικούδη.

Ο κ. Βασίλης Ματσικούδης είναι το νεότερο από τα εφτά παιδιά της οικογένειας και γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει σκληρή εργασία. Οταν ήταν στην ηλικία των 16 ετών έχασε τον πατέρα του και εργαζόταν σε εστιατόρια και ταυτόχρονα πήγαινε στο σχολείο.

Αποφοίτησε με ακαδημαϊκή διάκριση από το Seton Hall University και στη συνέχεια επίσης με ακαδημαϊκή διάκριση από τη Νομική Σχολή του Seton Hall University Law School, ενώ αργάσθηκε για μία από τις πλέον επιφανείς Νομικές Εταιρείες της Νέας Ιερσέης.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου