Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Αγγλία: Πρόστιμο σε πεντάχρονο κοριτσάκι επειδή πουλούσε λεμονάδεςΠρόστιμο 150 λιρών (167 ευρώ) έλαβε κοριτσάκι πέντε ετών στην Αγγλία, επειδή πουλούσε μικρά ποτήρια με λεμονάδες σε κόσμο που πήγαινε σε μουσικό φεστιβάλ. Η μικρή πήγε κλαίγοντας στον πατέρα της, φωνάζοντας ότι έκανε κάτι κακό, ενώ το δημαρχείο της περιοχής ακύρωσε το πρόστιμο και απολογήθηκε στην οικογένεια.

Ο πατέρας του κοριτσιού, Αντρέ Σπάισερ, είπε ότι η μικρή του κόρη είχε στήσει ένα πάγκο στην περιοχή Μάιλ Έντ στο ανατολικό Λονδίνο. Πολλοί μουσικόφιλοι περνούσαν από εκεί, μιας που λάμβανε χώρα το φεστιβάλ Lovebox.

Όταν η μικρή έλαβε το πρόστιμο, έτρεξε με κλάματα στον πατέρα της, λέγοντάς του «έκανα κάτι κακό».

Αργότερα, το τοπικό Δημαρχείο ακύρωσε το πρόστιμο και απολογήθηκε.

Ο κ. Σπάισερ εξήγησε ότι η κορούλα του λάτρεψε την ιδέα να στήσει αυτό τον πάγκο κοντά στο σπίτι τους. «Ήθελε απλά να κάνει τους περαστικούς να χαμογελάσουν. Ήταν πολύ περήφανη για τον εαυτό της».

«Ωστόσο, έπειτα από αρκετή ώρα ‘εμπορίου’, τέσσερις αστυνομικοί την προσέγγισαν. Σοκαρίστηκα, είναι αλήθεια, νόμιζα ότι θα μας έλεγαν απλά να μαζέψουμε και να πάμε σπίτι».

Εκείνοι, όμως, δεν έκαναν αυτό. Άρχισαν να διαβάζουν στην πεντάχρονη οδηγίες, εξηγώντας της ότι δεν είχε επίσημη εμπορική άδεια. Η μικρή πήγε γρήγορα στον πατέρα της, φωνάζοντας ότι έκανε κάτι κακό.

«Μετά μας έδωσαν πρόστιμο 150 λιρών», σύμφωνα με τον πατέρα.

«Λυπούμαστε πολύ για το περιστατικό», είπε εκπρόσωπος του δημαρχείου. «Ελπίζουμε από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί μας να αντιμετωπίζουν κάποια πράγματα με κοινή λογική και να χρησιμοποιούν τη δύναμή της εύλογα».

Κάτι, που όπως τονίζει ο εκπρόσωπος, δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση. Το πρόστιμο, βέβαια, θα ακυρωθεί άμεσα, ενώ το δημαρχείο επικοινώνησε με την οικογένεια Σπάισερ με σκοπό να απολογηθεί για το άτυχο συμβάν.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου