Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Ολλανδία: Κρατούμενοι με κλειδιά των κελιώνΚλειδιά για τα κελιά τους, ψηφιακές οθόνες και... ντελίβερι έχουν πλέον οι κρατούμενοι στην Ολλανδία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επανένταξης, που στηρίζεται σε συνθήκες σχετικής ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον Independent, οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά ιδρύματα στο Dordrecht, το Heerhugowaard, το Zaandam και το Arnhem, διαθέτουν εκτός από τα κλειδιά και ψηφιακή οθόνη, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παραγγείλουν διάφορα προϊόντα και τρόφιμα και να κάνουν συναντήσεις με άλλους κρατουμένους ή το προσωπικό της φυλακής.

Έτσι, οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν περισσότερες αποφάσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες για τις αποφάσεις τους.

Πολλοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ωστόσο, αντιδρούν, ενώ έστειλαν και επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μόνοι τους και χωρίς καμία επίβλεψη. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες επειδή θα μπορούν να συνομιλούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς κανένα έλεγχο. Επίσης θα είναι ευκολότερο να προμηθευτούν και να κάνουν εμπόριο ουσιών. Αυτό το πείραμα εξαπλώνεται σαν ιός σε όλη την Ολλανδία, αλλά δεν έχει διερευνηθεί αν έχει θετική επίδραση στους κρατούμενους. Επιπλέον το οφείλουμε στα θύματα των εγκλημάτων, να βεβαιωθούμε πρώτα ότι η διαδικασία αυτή ωφελεί την κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές.

Τα τελευταία χρόνια, στην Ολλανδία των 17 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο αριθμός των φυλακισμένων ανέρχεται στους 11.600, γεγονός που έχει οδηγήσει και στο κλείσιμο πολλών φυλακών της χώρας.

Ήδη έχουν κλείσει 27 και θα ακολουθήσουν κι άλλες από τις 38 που παραμένουν σε λειτουργία.Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου