Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Η Χαβάη φοβάται τυχόν πυραυλικό χτύπημα από τη Β. ΚορέαΗ Χαβάη προετοιμάζει τους κατοίκους της για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να "χτυπησει" με βαλλιστικό πύραυλο.

Ανακοινώθηκε καμπάνια δημόσιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει τις μηνιαίες δοκιμές σειρήνας που προειδοποιεί για επίθεση, η οποία δεν έχει ηχήσει στην πολιτεία από τη δεκαετία του '80, αναφέρει ο Guardian. Η δοκιμή θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, έπειτα από το τεστ της σειρήνας με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι οι κάτοικοι, που τους ενημερώνει με έναν σταθερό ήχο ότι πρέπει να δώσουν προσοχή για κάποιο έκτακτο γεγονός.

Προσθέτως, θα υπάρξουν ενημερωτικά φυλλάδια, ανακοινώσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο που θα συμβάλλουν στη εκπαίδευση του κόσμου για τον νέο ήχο της σειρήνας με οδηγίες ετοιμότητας. «Αν δεν εκπαιδευτούν, μπορεί να τρομοκρατηθούν από αυτό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας έκτακτων αναγκών, Τόμπι Κλερμόντ, για την ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία μηνών, πριν τις δοκιμές της σειρήνας.

«Μπείτε μέσα, μείνετε μέσα, παραμείνετε συνδεδεμένοι», είναι οι απλές οδηγίες προς το κοινό, επειδή ο πύραυλος μπορεί να «χτυπήσει» σε 15-20 λεπτά. «Δεν έχετε χρόνο να παραλάβετε τους συγγενείς σας, πηγαίνετε σε καταφύγιο...», είπε ακόμη ο Βερν Μιγιάγκι, της ίδιας υπηρεσίας. Τόνισε βέβαια ότι απλά προσπαθούν να είναι έτοιμοι για ένα «απίθανο σενάριο», αλλά σημείωσε ότι είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει η Χαβάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου