Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Αστόρια: Αρχισαν οι Ελληνικές βραδιές στην Πλατεία ΑθηνώνΑρχισαν οι Ελληνικές βραδιές στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια το βράδυ της Τρίτης και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του θέρους. Το ξεκίνημα έγινε με τη μουσική πανδαισία που δημιούργησαν οι ομογενείς καλλιτέχνες Τάσος Παπαϊωάννου και Κώστας Ψαρρός.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών κ. Γεώργιος Σταματιάδης δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε την Πλατεία Αθηνών στην οποία συνεχίζονται οι ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμά μας. Είναι μία ζωντανή ευχαριστία που κάναμε στη μεγάλη τούτη χώρα μας η οποία δέχθηκε τους παππούδες, τους πατέρες μας και αισθανόμαστε περήφανοι εμείς και τα παιδιά μας».
Υπενθύμισε ότι η «Ελλάδα μας έκανε δώρο τα δύο αγάλματα του Αριστοτέλη και της Αθηνάς, και εμείς παρείχαμε τις βάσεις πάνω στις οποίες τοποθετήθηκαν».

Η Πλατεία Αθηνών ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης και βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας το άγαλμα του Σοφοκλή.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου