Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ετοιμη η «Παναγίτσα» στο ΜόντρεαλΘέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του εμβληματικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Παναγίτσα») στο Μόντρεαλ καθώς οι εργασίες βρίσκονται στην τελική τους φάση. Είναι, πλέον, βέβαιο ότι ο Ιερός Ναός θα είναι λειτουργικά έτοιμος στις αρχές του επόμενου μήνα ώστε να υποδεχθεί τους πιστούς της περιοχής του Παρκ Εξτένσιον για την εορτή της Παναγίας.

Ο Ιερός Ναός χρειάστηκε να ανοικοδομηθεί μετά την ολοσχερή καταστροφή του από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα 13 Απριλίου 2015. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής οι φλόγες προξένησαν τεράστιες ζημιές στον ναό με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά να κατεδαφιστεί και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση πάνω στα αρχικά σχέδια.
«Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού», λέει ο Γιάννης Θεοδοσόπουλος, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Ecodomus που ανέλαβε το έργο. «Χρειάστηκε να δουλέψουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με θερμοκρασίες -20 και -30 τον χειμώνα ώστε να είμαστε εντός των χρονικών στόχων», προσθέτει.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πίεση, τόσο από τους πιστούς της περιοχής όσο και από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ για γρήγορη παράδοση του ναού. Αλλωστε, η «Παναγίτσα» είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και τη συνείδηση της ελληνικής παροικίας στο Μόντρεαλ και έμβλημα για τον Ελληνισμό όλου του Καναδά.

Ο νέος ναός έχει ήδη εξοπλιστεί μ’ ένα σύγχρονο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας ώστε ν’ αποτραπεί ανάλογο περιστατικό φωτιάς στο μέλλον. «Με τη βοήθεια του Θεού η εκκλησία θα μείνει εδώ για αιώνες και αυτό κάνει όλους εμάς που εργαστήκαμε να αισθανόμαστε ευλογημένοι», λέει ο κ. Θεοδοσόπουλος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,7 εκατομμύρια καναδικά δολάρια.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου