Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η Γιορτή της Φασολάδας στην ΑδελαΐδαΈχει καθιερωθεί πλέον να πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας, η γιορτή της «εθνικής» μας φασολάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί στην Αδελαΐδα για την Κυριακή, 6 Αυγούστου, στις 12.30μμ., στο Πολιτιστικό Μακεδονικό Κέντρο της Παμμακεδονικής Ένωσης, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Δυτικής Μακεδονίας «Παύλος Μελάς».

«Ο Σύλλογός μας, ο οποίος είναι μέλος της Παμμακεδονικής, ιδρύθηκε το 1963 και όταν μιλάμε για Δυτική Μακεδονία εννοούμε τους τέσσερις βασικούς νομούς, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Γρεβενά» λέει ο επί 15 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Μητρουσίδης.

«Πριν από περίπου 15 χρόνια αποφασίσαμε να καθιερώσουμε τη Γιορτή της Φασολάδας για να γιορτάσουμε έτσι με νηστήσιμα φαγητά, παραδοσιακές μακεδονικές πίτες και φυσικά φασολάδα, την γιορτή της Μεγαλόχαρης, και είναι σίγουρα μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της χρονιάς» εξηγεί.

Τη μουσική διασκέδαση των παραβρισκόμενων έχει αναλάβει η ορχήστρα «Φλόγα» την οποία δημιούργησαν δύο αδέλφια που ήρθαν από την Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η Σοφία και ο Σταμάτης Δημητρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου