Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Συναγερμός στη Ν.Ζηλανδία - Πλημμύρισε το ΚράιστσερτςΣτη Ν.Ζηλανδία, το Κράιστσερτς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω σφοδρότατων πλημμύρων.

Στην επιχείρηση διάσωσης των παγιδευμένων στη οποία συμμετέχει και ο στρατός, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων μετέχουν τουλάχιστον 140 άνδρες με 12 οχήματα. Το Κράιστσερτς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού υπερχείλισε ο ποταμός Χίθκοτ και πλημμύρισε τα νότια προάστια της πόλης, το πρωί του Σαββάτου. Είναι η τέταρτη περιοχή που πλημμυρίζει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Νότιο Νησί το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή σε περίπου 1.500 ανθρώπους που κατοικούν σε οικισμούς βορειότερα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή τα νερά ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περισσότερα από 100 σπίτια εκκενώθηκαν έξω από το Ντάνεντιν, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νότιου Νησιού. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών έχουν επικεντρώσει τώρα τις προσπάθειές τους στον ποταμό Ταϊέρι, κοντά στο Ντάνεντιν, καθώς προβλέπεται ότι η στάθμη των υδάτων του θα φτάσει σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης κηρυχθεί το Τιμάρου και το Οτάγκο.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Μπιλ Ίνγκλις κάλεσε μέσω του Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των αρχών και «να προσέχουν ο ένας τον άλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου