Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σαουδική Αραβία: Αφέθηκε ελεύθερη η νεαρή με το μίνι

Η νεαρή γυναίκα, που ανακρίθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές επειδή εμφανίστηκε σε βίντεο να κυκλοφορεί ντυμένη με μίνι φούστα σε αρχαιολογικό χώρο, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μετά την απελευθέρωσή της η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ανέφερε το υπουργείο Πληροφοριών.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ανακρίνει τη γυναίκα που πρωταγωνιστούσε σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat.

Η νεαρή, που φορούσε μόνο ένα κοντό μπλουζάκι και μια μίνι φούστα, περπατούσε στα έρημα σοκάκια του ιστορικού φρουρίου Ουσάικερ, σε ένα χωριό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ριάντ.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε την παραδοσιακή μαύρη αμπάγια στη βόλτα της αυτή, αλλά υποστήριξε ότι το βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους όταν κυκλοφορούν έξω. Δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και χρειάζονται την έγκριση του άνδρα «κηδεμόνα τους για να εργαστούν», να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου