Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ανοίγει σύντομα το γραφείο του ΕΟΤ στη ΜελβούρνηΣε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε, πριν μερικές μέρες, η συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη, παρουσία της Βουλευτού του Σύριζα και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου και της Γενικής ΓραμματέωςΤουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα.

Η Υπουργός, αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης “Αντίποδες 2018”, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενημέρωσε τον κ. Παπαστεργιάδη για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τα θετικά αποτελέσματα στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, την επίτευξη επιδόσεων-ρεκόρ την προηγούμενη διετία και τη θεαματική αύξηση που καταγράφεται το 2017 σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε το σχέδιο των στοχευμένων δράσεων για την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Αυστραλία.
Αναφέρθηκε στις ενέργειες, που υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων και την προσέλκυση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τόνισε πως οι ομογενείς μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργιάδης, αφού παρουσίασε μερικές από τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, επισήμανε πόσο σημαντική είναι για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Αυστραλία η λειτουργία ενός γραφείου του ΕΟΤ εκεί και πρόσφερε την δωρεάν παραχώρηση χώρου στο κτίριο της Κοινότητας για το σκοπό αυτό.

Η κ. Κουντουρά ενθουσιάστηκε με αυτή την προοπτική και μάλιστα υπογράμμισε πως αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα είναι πολύ σημαντικό να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί, την περίοδο του Φεστιβάλ “Αντίποδες 2018”.

greekreporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου