Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Αγία Νάπα: Επιχείρηση διάσωσης δύο ανηλίκωνΔύο ανήλικοι απεγκλωβίστηκαν το προχθες το απόγευμα, από το ελικόπτερο της Αστυνομίας, από βράχια στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 17.05 λήφθηκε πληροφορία ότι δύο Ελληνοκύπριοι από την Αγία Νάπα, ηλικίας 14 και 15 χρόνων, εγκλωβίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά το ξενοδοχείο «Μαρίνα» στην Αγία Νάπα.

Οι νεαροί εγκλωβίστηκαν στα βράχια εντός της θάλασσας, λόγω της ιδιομορφίας του χώρου, αλλά και της θαλασσοταραχής που επικρατούσε τη συγκεκριμένη ώρα.
Ενημερώθηκε άμεσα ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 'Ανδρες της Πυροσβεστικής μετέβησαν στη περιοχή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσουν τους δύο νεαρούς για να τους απεγκλωβίσουν.

Η Αστυνομία ενημέρωσε αμέσως το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το ελικόπτερο Έρευνας - Διάσωσης της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας που μετέβη στη περιοχή και λίγο μετά τις 18.30 κατάφερε να ανασύρει τους δύο νεαρούς.

Οι δύο ανήλικοι είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο διακομίστηκαν προληπτικά στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΣΕΔ Λάρνακας αναφέρει ότι «στις 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 17:10, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε δύο κολυμβητές οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε απόκρημνους βράχους στην περιοχή Αγίας Νάπας. Οι δύο Κύπριοι κολυμβητές παγιδεύτηκαν στους απόκρημνους βράχους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού καθιστώντας, την διάσωση τους από ξηρά και θάλασσα αδύνατη».

Ως εκ τούτου «το ΚΣΕΔ κινητοποίησε το Ελικόπτερο ετοιμότητας Έρευνας - Διάσωσης της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας και οι κολυμβητές ανασύρθηκαν με ασφάλεια και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να μεταφερθούν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό «το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα από βραχώδεις περιοχές ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

http://www.newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου