Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Πώς ένα μικρό κορίτσι από τη Νότια Αφρική μπορεί να σώσει τον κόσμο από το AIDS; Περισσότερα: Πώς ένα μικρό κορίτσι από τη Νότια Αφρική μπορεί να σώσει τον κόσμο από το AIDS;Στην αρχή αγνοήθηκε, στη συνέχεια σόκαρε, αργότερα φόβισε και άλλαξε τον κόσμο για πάντα. Ο ιός του AIDS μετράει εκατομμύρια θύματα, και συνεχίζει να είναι μέσα στις δέκα πιο συχνές αιτίες θανάτου στο κόσμο.


Αυτή τη στιγμή 37.000.000 άνθρωποι, νοσούν από την ασθένεια, και η είδηση που ήρθε από τη Νότια Αφρική, τους γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα.

Ένα μικρό κορίτσι σε ένα χωριό της Νότιας Αφρικής, που γεννήθηκε οροθετικό στον ιο HIV του AIDS, φαίνεται οτι απαλλάχτηκε από τον ιό έπειτα από μόλις έναν χρόνο θεραπείας και ζει πλέον 8,5 χρόνια χωρίς καθόλου φαρμακευτική αγωγή.
Οι οροθετικοί ασθενείς συνήθως χρειάζεται να συνεχίζουν δια βίου την αγωγή με αντιρετροϊκά φάρμακα προκειμένου να μη νοσήσουν από AIDS. Αλλά το παιδί αυτό, το οποίο εξακολουθεί να μη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, είναι σχεδόν δέκα ετών σήμερα και δεν εμφανίζει σημάδια της νόσου. "Είναι μια περίπτωση, η οποία προκαλεί περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντά", δήλωσε η Λίντα-Γκέιλ Μπέκερ, ερευνήτρια στο Desmond Tutu HIV Centre της Νότιας Αφρικής και πρόεδρος της International AIDS Society, που πραγματοποιεί διεθνή διάσκεψη έρευνας στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα.

Ο οργανισμός της νίκησε τον ιό, οι εξετάσεις της έδειξαν ότι πέρασε αλώβητη από την μάχη μαζί του, και τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το μυστικό της. Κάτι που θα χαρίσει ελπίδα σε εκατομμύρια φορείς που βλέπουν τον οργανίσμό τους να εξασθενεί, από τις επιπτώσεις του AIDS.


 | E-Radio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου