Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Σε απεργία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της VW στη Σλοβακία
Το συνδικάτο των εργαζομένων του εργοστασίου του Volkswagen Group στην Bratislava αποφάσισε να κηρύξει απεργία διαρκείας, διεκδικώντας αυξήσεις 16%.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Volkswagen Group στην Σλοβακία αποφάσισαν χθες να ξεκινήσουν απεργιακή κινητοποίηση από την επόμενη Τρίτη, διεκδικώντας αύξηση στους μισθούς τους.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται κοντά στην Bratislava, κατασκευάζει μοντέλα της VW, της Audi, της Skoda αλλά και της SEAT, καθώς και άβαφα αμαξώματα για την Porsche και την Bentley.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, το συνδικάτο εργαζομένων περιμένει να απεργήσει η πλειονότητα των εργαζομένων, γεγονός που θα οδηγήσει σε πλήρη παύση εργασιών του εργοστασίου. Σύμφωνα με το συνδικάτο του εργοστασίου, η απεργία θα είναι διαρκείας.

Την περασμένη εβδομάδα το συνδικάτο εργαζομένων της VW στη Σλοβακία ανακοίνωσε ότι οι απαιτήσεις του για αύξηση των μισθών κατά 16% δεν έγιναν αποδεκτές από τη διοίκηση του Volkswagen Group. Η εταιρεία αντιπρότεινε μεσοσταθμική αύξηση 4,3%, μια εφάπαξ καταβολή €350 και μπόνους με διάφορες μορφές.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα VW Touareg και Audi Q7, καθώς και η τριάδα των αυτοκινήτων πόλης του Ομίλου, VW Up!, Skoda Citigo και SEAT Mii.

Πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου