Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Νέο Volkswagen Polο και Polo GTI


Η Volkswagen παρουσίασε χθες την έκτη γενιά του Polo, ανακοινώνοντας παράλληλα και το Polo GTI, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τη πρώτη μέρα που το μοντέλο θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2018 με τιμή εκκίνησης στη Γερμανία τα 12.975 ευρώ.Το μοντέλο μεγάλωσε σε διατάσεις, φτάνοντας πλέον σχεδόν αυτές του Golf 4ης γενιάς, με τον χώρο αποσκευών, όπως είναι φυσικό, να αυξάνεται κατά 25% σε σχέση με τα 351 λίτρα της προηγούμενης γενιάς και να ανέρχεται στα 438 λίτρα. Το πλάτος του έχει αυξηθεί κατά 7 εκατοστά, με την Volkswagen να προσφέρει 14 εξωτερικά χρώματα, 13 διαφορετικά διακοσμητικά στο ταμπλό,2 διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις και 11 διαφορετικά καλύμματα καθισμάτων, προσφέροντας έτσι μια μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης από τους ιδιοκτήτες του.Στη διαθέσιμη γκάμα υπάρχει και το Polo Beats που διαθέτει ζάντες αλουμινίου 16″, σπορ καθίσματα, ειδικά αυτοκόλλητα και ηχοσύστημα 300-watt εγκεκριμένο από τον Dr Dre.

Το νέο Volkswagen Polo βασίζεται στην MQB A0 πλατφόρμα του VW Group που μειώνει το βάρος, ενώ παράλληλα προσφέρει περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Σχεδιαστικά έχει επιλεγεί μια εξελικτική προσέγγιση, διατηρώντας τον συντηρητικό και σοβαρό χαρακτήρα της γερμανικής εταιρίας, έχοντας πιο κεκλιμένη οροφή, νέα LED φωτιστικά σώματα και ένα πιο ανάγλυφο πίσω μέρος, στοιχεία τα οποία σύμφωνα με την VW κάνουν το Polo πιο ελκυστικό και πιο σπορ, κάτι που θα το βοηθήσουν να αυξήσουν τις πωλήσεις του. Από πλευράς τεχνολογιών διαθέτει ενεργό cruise control, σύστημα αυτόματης πέδησης, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″. Επίσης για πρώτη φορά το Polo προσφέρεται με keyless σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα.

Μηχανικά τώρα. Κατά το λανσάρισμα του θα προσφέρεται με 9 Euro 6 κινητήρες, ανάμεσά τους ο τρικύλινδρος 1.000αρης ατμοσφαιρικός 65 ίππων και 75 ίππων, η TSI έκδοση του 95 και 115 ίππων, όπως και ο νέος 1.500αρης TSI Evo με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίδρων απόδοσης 150 ίππων. Επίσης από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα συναντάμε τον 1.600αρη TDI απόδοσης 80 και 95 ίππων. Η κορυφαία έκδοση Polo GTI εκτός από επιθετική εμφάνιση, μεγαλύτερες ζάντες και σπορ ανάρτηση, φορά τον 2,0-λιτρο TSI απόδοσης 200 ίππων.

Πηγή: Autoblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου