Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

«Ομηροι» στην Παναγία των Παρισίων -Στρατιώτης του ISIS σκόρπισε τον τρόμο |Συγκλονιστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Παναγία των Παρισίων, όταν ένας άνδρας που φέρεται ως Αλγερινός φοιτητής, επιτέθηκε σε αστυνομικό με σφυρί, φωνάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία». Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα ενώ οι 900 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε κατάσταση πανικού μέσα στο χώρο της Παναγίας των Παρισίων με τα χέρια ψηλά, φοβούμενοι τα χειρότερα.

O δράστης πλησίασε απειλητικά κατά αστυνομικών. Παρά τις εντολές τους, δεν υπάκουσε και φωνάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία» τους επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό. Οι υπόλοιποι αμέσως αντέδρασαν και τον πυροβόλησαν.

Τα πυρά τον τραυμάτισαν στο θώρακα και ο άνδρας έμεινε να κείτεται στο προαύλιο.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα ενώ οι 900 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε κατάσταση πανικού μέσα στο χώρο της Παναγίας των Παρισίων με τα χέρια ψηλά, φοβούμενοι τα χειρότερα.

«Είμαι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους»

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο δράστης δήλωσε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», μέλος δηλαδή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης που τραυματίστηκε στο θώρακα από πυρά αστυνομικών, φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία!» και επιτέθηκε στη συνέχεια στους αστυνομικούς με ένα σφυρί.

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν. Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».

Παράλληλα εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβίστηκαν εντός του καθεδρικού ναού.

«Είμαστε κλειδωμένοι μέσα. Οταν βγήκαμε, όλοι άρχισαν να τρέχουν και μας είπαν ''Γρήγορα, μείνετε μακριά από τις πόρτες''. Τώρα είδαμε στο ίντερνετ ότι κάποιος επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον πυροβόλησαν και δεν μπορούμε να φύγουμε», λέει στην κάμερα ένας από τους τουρίστες, στο βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Οι τουρίστες έμειναν εντός του καθεδρικού για πάνω από μία ώρα, ενώ την ώρα που βγήκαν η αστυνομία τους έκανε σωματικό έλεγχο.Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου