Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Ιαπωνικά ανταλλακτικά χωρίς φόρους στην ΕυρώπηΣύμφωνα με το Nikkei, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει την άμεση κατάργηση των δασμών εισαγωγής για την πλειοψηφία των ανταλλακτικών ιαπωνικών αυτοκινήτων. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτα ειναι μονάχα καλά νέα τοσο για τους εμπόρους, όσο και για τους κατόχους ιαπωνικών αυτοκινήτων.


Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ πιέζει την Ιαπωνία να δεχθεί να μειώσει ή να καταργήσει τους δασμούς σε αγροτικά προϊόντα όπως το χοιρινό, τα τυριά και τα κρασιά, γράφει η εφημερίδα, φέρνοντας το Τόκιο σε δύσκολη θέση λόγω της εσωτερικής πολιτικής αντίθεσης στο άνοιγμα των κλάδων αυτών σε ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

Οι διαπραγματευτές της Ιαπωνίας και της ΕΕ συνεχίζουν τις συνομιλίες τους στο Τόκιο ώστε να καταλήξουν σε ευρεία συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) στις αρχές Ιουλίου, έγραψε η εφημερίδα.

Η υπογραφή της ΣΟΕΣ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατέχει μερίδιο ίσο με περίπου 10% του συνολικού εξωτερικού εμπορίου της Ιαπωνίας, αποτελεί μέρος των σημαντικότερων στόχων στα προγράμματα κινήτρων του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, γνωστά ως «Abenomics», και την στρατηγική ανάπτυξής ώστε να αναβιώσει η στάσιμη οικονομία της χώρας.

Για την ώρα η ΕΕ επιβάλει δασμούς περίπου 3-4% σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και 10% σε αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιαπωνία.

Η ΕΕ είναι πρόθυμη να άρει τους δασμούς για πάνω από 90% των ανταλλακτικών που εισάγονται από την Ιαπωνία άμεσα, με την εφαρμογή της ΣΟΕΣ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όσον αφορά δασμούς σε ιαπωνικά αυτοκίνητα, οι δύο πλευρές παραμένουν σε διαφωνία. Η Ιαπωνία θέλει να καταργηθούν σε 7 χρόνια, ενώ η ΕΕ πιέζει για δεκαετία.

Η Ιαπωνία και η ΕΕ διαπραγματεύονται τη ΣΟΕΣ από το 2013, με σκοπό να προωθήσουν διμερείς εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις μέσω της κατάργησης των δασμών και της βελτίωσης των επενδυτικών κανονισμών.

Πηγή: Autoblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου