Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση αφιερωμένη στο έργο του Σ.Κ.Ε.Π., στο Παρίσι

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι,
η Πρέσβης κα.Μαρία Θεοφίλη, διοργάνωσε μια ανοιχτή συζήτηση παρουσίασης του έργου του Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, με θέμα: «Κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία: Προβλήματα, προκλήσεις, λύσεις».

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κος Yanis Bacha, εκπρόσωπος τύπου της υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμοδία για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, κα Sophie Cluzel. Σε συνέχεια της εκδήλωσης η κα Κρητικού συνάντησε σήμερα τον κο Yani Bacha σε ένα πλαίσιο ευρύτερης ανταλλαγής προτάσεων με στόχο μια μελλοντική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης παρευρέθη ένα πολυσύνθετο κοινό Ελλήνων και Γάλλων, καθώς και εκπρόσωποι γαλλικών κοινωνικών φορέων οι οποίοι θα συναντηθούν επίσης με την κα Κρητικού για ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας στοχευμένης στρατηγικής ένταξης του Σωματείου σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα, με στόχο την κοινή προσπάθεια προώθησης της κοινωνικής συμμετοχής και της συλλογικής ευθύνης για την ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Τον διάλογο συντόνισαν η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κα. Αθηνά Κρητικού, μαζί με την κα. Νάνα Μούσχουρη, η οποία αγκαλιάζει τον σκοπό του Σωματείου και συμμετέχει ενεργά στο έργο του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα. Κρητικού παρουσίασε τα αποτελέσματα των 10 τελευταίων ετών του Σωματείου και μοιράστηκε με γαλλικούς κοινωνικούς φορείς τις καλές πρακτικές των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π..

Η κα. Μούσχουρη κατέθεσε εμπειρίες της δικής της πορείας τονίζοντας την σημαντικότητα της ενημέρωσης, της κατανόησης, της αποδοχής και του σεβασμού ως ουσιαστικές προϋποθέσεις της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Με κοινό όραμα, μια ενωτική και δίκαιη κοινωνία όπου όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί & χρήσιμοι, εξέφρασαν μαζί μια ξεχωριστή προσέγγιση στο θέμα της κοινωνικής ένταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου