Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Έξαρση των κρουσμάτων σύφιλης στη Βρετανία

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σύφιλης από το 1949 κατέγραψαν οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Βρετανία, σημαίνοντας συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ένας σημαντικός αριθμός φορέων έχει ταξιδέψει ή θα ταξιδέψει σε άλλες χώρες και έχει έρθει ή θα έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Βρετανία μόνο διαγνώστηκαν 5.920 άτομα με σύφιλη. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2015) και σχεδόν διπλάσιο με σχέση με το 2012! Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσεται ραγδαία και ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί νέο ξέσπασμα της ασθένειας.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορούν ομοφυλόφιλους, bisexual ή άνδρες που «έτυχε» να συνευρεθούν ερωτικά με άλλους άνδρες, έστω και για μία φορά πριν εκδηλώσουν τα συμπτώματα.

Η σύφιλη αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ωστόσο αφήνει σημαντικά κατάλοιπα, τα οποία ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να καταπολεμά με τακτική φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικότερα στη Βρετανία αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους άτομα ηλικίας από 15 έως 24 ετών, τα οποία δρουν πιο παρορμητικά και εν πολλοίς αγνοούν τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουν να λάβουν.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου