Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Οι Αυστριακοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές

H μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, αναφέρει ότι «οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα», σε σημερινό της δημοσίευμα.


«Η Ελλάδα είναι το hotspot των διακοπών των Αυστριακών και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά τουρισμού καταγράφει αύξηση κατά 40% στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν ήδη το 2016 ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικόςπροορισμός», γράφει στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πλέον δημοφιλή νησιά συνεχίζουν να έχουν αυξήσεις σε επισκέπτες: η Κρήτη κατά 37%, η Ρόδος 39%, η Κως κατά 76%, ενώ επεκτάθηκε η προσφορά σε ξενοδοχειακές κλίνες. Μάλιστα, εκεί όπου πέρυσι υπήρξαν μειώσεις εξαιτίας των προσφύγων, παρουσιάζεται εφέτος μία αύξηση πάνω από τον μέσο όρο. Η Λέσβος βρίσκεται στην κορυφή, σημειώνοντας αύξηση κατά 130%.

Στα μέσα Μαΐου, σε άλλο δημοσίευμά της, με τίτλο «Εκτινάσσονται στα ύψη οι διακοπές στην Ελλάδα», η Kronen Zeitung έκανε λόγο για «ένα καλοκαίρι-ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως η χώρα αναμένει έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10% περισσότερους από πέρυσι, με τους Γερμανούς, και προπάντων τους Αυστριακούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους.

Αλλά και σχεδόν το σύνολο των τουριστικών παραγόντων στην Αυστρία υπογράμμιζε τις τελευταίες εβδομάδες πως η κύρια φάση των κρατήσεων για τις διακοπές του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα έχει παραλάβει τη σκυτάλη ως ο πλέον δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για φέτος.

Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία τουρισμού σε ανακοινώσεις τους και παρουσιάσεις τουριστικών καταλόγων τους, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους, όσο και τον αριθμό των τουριστικών προορισμών τους στην Ελλάδα.Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου