Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Πέντε χιλιάδες τόνους τροφίμων στέλνει η Τουρκία στο Κατάρ

Περίπου 5.000 τόνους τροφίμων στέλνει η Τουρκία στο Κατάρ, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης που ταλανίζει τον Κόλπο, με αραβικών δυνάμεων να κατηγορούν τη Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο τούρκος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε ότι για την αποστολή των τροφίμων έχουν επιστρατευθεί 71 αεροπλάνα αλλά και φορτηγά οχήματα.

Οι μεταφορές άρχισαν αυτό το Σαββατοκύριακο, προσέθεσε.

Η Τουρκία είναι μία από τις λιγοστές χώρες που έχουν υποστηρίξει ανοιχτά το Κατάρ στη διένεξη με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα κράτη του ισλαμικού κόσμου.

Οι αραβικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά επιβάλει διπλωματικό και εμπορικό αποκλεισμό στο Κατάρ, εγείροντας φόβους για ελλείψεις τροφίμων και άλλων αγαθών εάν η κρίση, που ήδη διαρκεί δύο εβδομάδες, συνεχιστεί. Οι κάτοικοι της Ντόχα έχουν σπεύσει στα σούπερμαρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταγγείλει τον αποκλεισμό ως απάνθρωπη πράξη που αντίκειται στις αρχές του ισλάμ.

Η Άγκυρα έχει προσπαθήσει να αξιοποιήσει την κρίση ώστε να επιδείξει τη διπλωματική της επιρροή στην περιοχή, επιδιώκοντας να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου