Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Πρωταγωνιστεί στη δίκη του Κόσμπι η ομογενής από τον Καναδά Αντρια ΚώνσταντΗ ομογενής από το Τορόντο του Καναδά, Αντρια Κώνσταντ, 43 ετών, κατέθεσε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 με λεπτομέρειες στη δίκη του κωμικού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι, 80 ετών, για την περιπέτεια της σεξουαλικής της κακοποίησης, πριν από δώδεκα χρόνια στο σπίτι του Κόσμπι έξω από την πόλη Elkins Park της Πενσιλβάνιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ε.Κ.» είχε αποκαλύψει πριν από δύο χρόνια ότι η κ. Κώνσταντ είναι ελληνικής καταγωγής και είχε καταγγείλει τον κ. Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ήταν η δική της καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη και την προσαγωγή του στο δικαστήριο. Είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η κ. Κώνσταν στην κατάθεση της στην Τρίτη είπε ότι ο τηλεοπτικός αστέρας κ. Κόσμπι την προσκάλεσε στο σπίτι του, της έδωσε χάπια τρία χάπια και κρασί στη συνέχεια και η οποία έχασε τις αισθήσεις της. Ηταν τότε που ο κ. Κόσμπι έβαλε το χέρι στο παντελόνι της και την θώπευσε στα απόρρητα μέρη της. Είπε ότι η κοπέλα «είχα παγώσει, είχα παραλύσει, δεν μπορούσα να κινηθώ, τον έβλεπα διπλό». Η κ. Κώνσταντ ήταν ιδιαίτερα περιγραφική και λεπτομερής στην κατάθεση της για τα διαμειφθέντα.

Εν τω μεταξύ ο κ. Κόσμπι έχει παραδεχθεί ότι έδινε παραισθησιογόνα στις γυναίκες με τις οποίες ήθελε να έχει σεξουαλική συνουσία.

Ο πατέρας της είναι Ελληνας μετανάστης, ο οποίος άλλαξε το όνομά του όταν πήγε στον Καναδά, ενώ η μητέρα της είναι ιταλικής καταγωγής και μάλιστα είναι ανιψιά ενός ήρωα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τον οποίον η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει ανάμεσα στους υποψηφίους προς αγιοποίηση.

Η κ. Κώνσταντ γεννήθηκε στον Καναδά. Ο πατέρας της ασχολείτο με το θεραπευτικό μασάζ και η μητέρα της εργαζόταν ως γραμματέας σε ιατρείο.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίωξη εναντίον του 80χρονου ηθοποιού και τηλεοπτικού αστέρα, τον οποίον έχουν κατηγορήσει δημόσια πάνω από πενήντα γυναίκες ότι τις κακοποίησε ή επιχείρησε να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ο κ. Κόσμπι είχε παραδεχθεί ενόρκως πριν από δώδεκα χρόνια ότι είχε σεξουαλική επαφή με την κ. Κώνσταντ αλλά ότι έγινε κοινή συναινέσει, θέση την οποία υποστηρίζει μέχρι σήμερα.

Τονίζεται ότι το έτος 2005 η κ. Κώνσταντ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Κόσμπι, πλην όμως ο τότε εισαγγελέας αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του, ενώ το 2006 τα διάδικα μέρη συνήψαν συμβιβασμό εκτός δικαστηρίου, χωρίς να γίνει γνωστό το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης. Ο σημερινός εισαγγελέας κ. Στιλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία εν πολλοίς έχουν ως κύρια πηγή τους το «Ασοσιέτεντ Πρες», απεφάσισε να προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον του κ. Κόσμπι επικαλούμενος καινούργια τεκμήρια, συμπεριλαμβανομένων και ένορκων καταθέσεων τα οποία φανερώθηκαν φέτος και τα οποία μέχρι τώρα ήταν σφραγισμένα από την αστική (civil) μήνυση του 2005. Υπάρχει η παραδοχή στα έγγραφα αυτά εκ μέρους του κ. Κόσμπι ότι χρησιμοποιούσε αναισθητικά χάπια για να καθηλώνει τις γυναίκες σε σεξουαλικές δραστηριότητες, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις της κ. Κώνσταντ πως τη νάρκωσε με χάπια και κατόπιν της επιτέθηκε σεξουαλικά ενώ εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Σε ένορκη κατάθεσή του το 2005 ο κ. Κόσμπι υπερασπίσθηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι άρεσαν στην κ. Κώνσταντ οι σεξουαλικές πράξεις. Είπε ότι «την συνόδευσα έξω, δεν φαινόταν εκνευρισμένη. Δεν μου είπε μην το ξανακάνεις ποτέ πια αυτό. Δεν έφυγε σε κατάσταση έξαψης».

Η κ. Κώνσταντ ήταν αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης και όνειρό της από μικρή ήταν να μπορέσει μια μέρα να αναδειχθεί και να παίξει σε ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Αρχικά πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, αλλά έφυγε το 1996 χωρίς να αποφοιτήσει και άρχισε να αθλείται προσπαθώντας να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να παίξει στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Πήγε στον Ντιτρόιτ, στο Σολτ Λέικ Σίτυ, στο Φοίνιξ, στο Λος Αντζελες και στο Σακραμέντο αλλά δεν κατόρθωσε να επιλεγεί σε καμία από τις ομάδες αυτών των πόλεων.

Τον Αύγουστο του 1997 ορίστηκε στην ομάδα του Καναδά για τα Παγκόσμια Πανεπιστημιακά Παιχνίδια στη Σικελία, πράγμα το οποίο το είδε ως ένα τρόπο για να περάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ενώ βρισκόταν στη Σικελία υπόγραψε μία συμφωνία να παίξει σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό ξάφνιασε την προπονήτριά της Μισέλ Μπελανζτέρ, η οποία είπε πως «οι περισσότεροι αθλητές δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά θα πήγαιναν σε κάποιον ατζέντη, θα ερευνούσαν την όλη κατάσταση γιατί θα πρέπει να βεβαιωθεί ο αθλητής ότι θα πληρωθεί». Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν για $30.000, ενώ έπαιξε επαγγελματικά στην Ευρώπη επί 18 μήνες και επέστρεψε στον Καναδά το 1999, όπου άρχισε να εργάζεται σ’ ένα κατάστημα Nike. Ταυτόχρονα πήρε μαθήματα σε κολέγιο του Καναδά που πλήρωσε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και πήρε το πτυχίο της. Ηταν τότε που η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης Dawn Stanley του Πανεπιστημίου Temple πρόσφερε στην κ. Κώνσταντ τη θέση της διευθύντριας λειτουργίας της γυναικείας ομάδας.

Πήγε στη Φιλαδέλφεια το 2001 και γνωρίσθηκε με τον κ. Κόσμπι ένα χρόνο αργότερα σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ο κ. Κόσμπι ήταν στενός φίλος της προπονήτριας κ. Stanley και υποστηρικτής της ομάδας γυναικών. Σύμφωνα πάντοτε με τα έγγραφα, ο κ. Κόσμπι έγινε φίλος και υποστηρικτής της κ. Κώνσταντ, κι έτσι την είχε προσκαλέσει στο σπίτι του όπου συνέβη το περιστατικό της σεξουαλικής κακοποίησης.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου