Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Δύο φάκελοι με εκρηκτική ύλη εξουδετερώθηκαν στα δικαστήρια του ΤορίνοΔύο φάκελοι οι οποίοι περιείχαν εκρηκτική ύλη εντοπίσθηκαν και εξουδετερώθηκαν, χθες το μεσημέρι, στο δικαστήριο του Τορίνο.

Οι φάκελοι απευθύνονταν στους δυο Ιταλούς δικαστικούς, Αντόνιο Ρινάουντο και Ρομπέρτο Σπαράνια, οι οποίοι ασχολούνται με έρευνες και υποθέσεις που αφορούν τον αναρχικό χώρο. Οι φάκελοι περιείχαν μπαταρίες, ηλεκτρικά καλώδια και εκρηκτική ύλη.


Οι φάκελοι εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του δικαστηρίου. Εκκενώθηκε μόνον ένα μέρος του κτηρίου, για περίπου μία ώρα.

Τη Δευτέρα, στο Τορίνο, άρχισε δίκη σε βάρος επτά μελών της οργάνωσης Federazione Anarchica Informale (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Fai), τη φυλάκιση των οποίων είχε διατάξει ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Σπαράνια.

Η κατηγορία η οποία τους απαγγέλλεται είναι σχεδιασμός και εκτέλεση επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών, με στόχους, μεταξύ άλλων, και τμήματα των καραμπινιέρων. Οι επτά κατηγορούμενοι είναι οι Αλφρέντο Κόσπιτο, Άννα Μπενιαμίνο, Νικόλα Γκάι, Ντανίλο Κρεμονέζε, Βαλεντίνα Σπετσιάλε, Μάρκο Μπισέστι και Αλεσάντρο Μερκολιάνο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε στενή σχέση της οργάνωσης Fai με την ελληνική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ εισαγγελικές αρχές είχαν αναφερθεί, πρόσφατα, στον κίνδυνο αποστολής νέων εκρηκτικών πακέτων μέσα στον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή των τελευταίων δυο πακέτων που εντοπίσθηκαν, ο ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» την οργάνωση Fai.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου