Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Στο «σφυρί» πίνακες που ζωγράφισε ο ΧίτλερΑποτελεί έναν από τους ηγέτες που σημάδεψαν την παγκόσμια πολιτική του 20ου αιώνα και που τα όσα έκανε σε πολιτικό επίπεδο άφησαν το στίγμα του στη γερμανική κοινωνία, αλλά και στα έθνη όλων των άλλων χωρών που υπέφεραν από την κατοχή των δυνάμεων του Αξονα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο λόγος για τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ.

Ωστόσο, μια πλευρά του λιγότερο γνωστή έχει επανέλθει στο προσκήνιο καθότι υδατογραφίες που έφτιαξε ο ίδιος ο Χίτλερ πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο μήνα.

Οι δημιουργίες του Χίτλερ μέχρι την δημοπρασία τους εκτίθενται από τον Οίκο δημοπρασιών Weidler στην Νυρεμβέργη.Η καλλιτεχνική φύση του Χίτλερ

Μπορεί ο Χίτλερ να αναδείχθηκε μέσα από την πολιτική, αλλά το μεγαλύτερο πάθος τους ήταν η αρχιτεκτονική και είχε προσπαθήσει να φοιτήσει στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αυστρίας, χωρίς όμως να γίνει δεκτός. Η… καλλιτεχνική του φύση εκδηλώθηκε στο Εθνικοσοσιαλιστικο Κόμμα, όπου ο ίδιος σχεδίασε τις αφίσες, αλλά και τη σβάστικα, «λογότυπο» των Ναζί του Γ’ Ραίχ.

Μετέπειτα, μαζί με τον αγαπημένο του αρχιτέκτονα σχεδίασε πόλεις, πάρκα, κτήρια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου