Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

"Σταματήστε αυτό το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα"Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα Bild, τονίζοντας πως οι υποσχέσεις για το ελληνικό χρέος δεν έχει κανένα (ουσιαστικό) αντίκρυσμα.

"Εγκρίθηκαν τα επόμενα 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα. Και όλοι αναπνέουμε από αυτό: "Τα καταφέραμε". Οι διαπραγματευτές της Ελλάδας χαμογελούν, ο Σόιμπλε χαμογελά... τουλάχιστον για λίγο και η χρηματιστηριακή αγορά χαίρεται". Με αυτόν τον τρόπο κάνει τον... απολογισμό τη συμφωνίας του Eurogroup δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.
Click4more: Τζανακόπουλος: Τον Αύγουστο του ’18 θα τελειώσουμε με μνημόνια και επιτροπεία

Ωστόσο ο αρθρογράφος δεν είναι... χαρούμενος και το δείχνει. Αναφέρει αναλυτικά: "Εγώ δεν χαίρομαι καθόλου για αυτό. Αυτή η νέα συμφωνία είναι ένα τρικ. Ένα καινούργιο παράδειγμα για αυτό είναι ότι δόθηκε μια άχρηστη υπόσχεση για την κρίση χρέους της Ελλάδας".
"Είναι αλήθεια ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συμφωνούσαν για την Ελλάδα, θα είχαμε ξανά αυτό το καλοκαίρι μια μεγάλη ελληνική κρίση", υπογραμμίζει ακόμη ο αρθρογράφος της Bild για να καταλήξει:
"Ακόμη είναι αληθές ότι η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις (ακόμη και αν δεν εφαρμοστούν). Το νέο ποσό των 8 δισ. ευρώ, είναι αυτό που συμφωνήθηκε. Ένα νέο δάνειο, το οποίο χρησιμοποιεί η χώρα για να αποπληρώσει ένα παλιό δάνειο. Τίποτα περισσότερο".
Πηγή: bild.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου