Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Επίσημη πρώτη εμφάνιση για τα δύο γιγάντια πάντα στην ΟλλανδίαΕκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον ζωολογικό κήπο Ούβεχαντς της πόλης Ρένεν στην Ολλανδία, προκειμένου να θαυμάσουν για πρώτη φορά τα δύο γιγάντια πάντα που ζουν σε αυτόν.
Έπειτα από έξι εβδομάδες σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στον ζωολογικό κήπο στις 12 Απριλίου, η Γου Γουέν, το θηλυκό πάντα, έκανε τα πρώτα της βήματα στον εξωτερικό φράκτη του χώρου όπου διαμένει. Αψηφώντας τα βλέμματα δεκάδων παιδιών, η Γου Γουέν εστίασε την προσοχή της στο πρώτο μπαμπού που είδε και άρχισε να το καταβροχθίζει.

"Τι όρεξη! Θα φάει όλα τα μπαμπού που υπάρχουν μέσα από την περίφραξη σε μια εβδομάδα;", ρώτησε ένα παιδί.

"Μην ανησυχείς, υπάρχουν πάμπολλα μπαμπού αποθηκευμένα στον χώρο όπου μένει. Αυτό που κρατά το έχει μόνο για διασκέδαση", απάντησε ο φίλος του. Ο Σινγκ Για, το αρσενικό πάντα, στεκόταν έξω από την αυλή του σαν αυτοκράτορας που επιθεωρεί τα νέα του εδάφη. Περιπολούσε στο χωράφι με τα χόρτα, πασπάτευσε τον ξύλινο τοίχο και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε έναν κορμό δένδρου αλλά δεν μπόρεσε λόγω του βαριού σώματός του. Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια και θρονιάστηκε πάνω σε έναν βράχο για να χαρεί τις πρώτες καλοκαιρινές ακτίνες του ηλίου, αψηφώντας υπεροπτικά τις πάμπολλες κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό."Και τα δύο πάντα έχουν άριστη υγεία και προσαρμόζονται ωραία στη νέα τους κατοικία", δήλωσε ο Ζανγκ Χονγκέν, οικονομικός προϊστάμενος της Κρατικής Υπηρεσίας Δασοκομίας της Κίνας.
Η Γου Γουέν και ο Σινγκ Για που έχουν την ίδια ηλικία, τρισήμισυ ετών, θα παραμείνουν στο Ούβεχαντς για 15 χρόνια. Γεννήθηκαν στη νοτιοκεντρική Κίνα και ανήκουν σε είδος που απειλείται με εξαφάνιση και αριθμεί μόνο 1.864 άτομα.

cnn gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου