Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Παπάς Ρομπότ....ευλογεί πιστούς στη Γερμανία !Πολλά λέγονται για τα επαγγέλματα όπου οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ. Όμως κανείς δεν περίμενε ότι οι παπάδες θα είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, στην πόλη Γουίτενμπεργκ της Γερμανίας κατασκευάστηκε ένα ρομπότ που ασκεί τα καθήκοντα του παπά!

Το BlessU-2 δίνει ευλογίες σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά και πολωνικά), σε γυναικεία ή ανδρική φωνή και παραθέτει βιβλικά αποσπάσματα στους πιστούς, και μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Οι πιστοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν τη γλώσσα και την ευλογία που θέλουν και στη συνέχεια το ρομπότ σηκώνει τα χέρια, ρίχνει φως από τις παλάμες του και απαγγέλλει την ευλογία. Μάλιστα, μπορεί να δώσει και αντίγραφο της ευλογίας που απήγγειλε.

Αν και ακόμα δεν έχει αντικαταστήσει τον τοπικό παπά, αυτό δεν απέχει και πολύ...

«Θέλαμε να δούμε αν οι άνθρωποι να ήταν δεκτικοί να δεχτούν ευλογίες από ένα μηχάνημα ή αν θεωρούν απαραίτητο να υπάρχει κι ένας άνθρωπος» δήλωσε στον Guardian ο Στίβεν Κρεμπς, μέλος της προτεσταντικής εκκλησίας που χρησιμοποιεί το ρομπότ.

http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου