Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Οι Γερμανοί θέλουν να απελάσουν μωρό 5 μηνών !Οι γερμανικές αρχές έστειλαν σε ένα μωρό μόλις πέντε μηνών επιστολή, με την οποία το καλούν να φύγει από τη χώρα ή να έρθει αντιμέτωπο με την απέλαση, παρότι στους γονείς του επιτρέπεται η παραμονή.


Ο Γιασίν Ναζάρι γεννήθηκε στη Γερμανία, από Αφγανούς γονείς, οι οποίοι έφτασαν εκεί πριν από δύο χρόνια, αναζητώντας άσυλο, γράφει η Telegraph. Το αίτημα των Ζμαράι και Ναζιμέχ Ναζάρι απορρίφθηκε δύο ημέρες πριν από τη γέννηση του Γιασίν, αλλά τους επετράπη η παραμονή στη χώρα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Στον 15χρονο γιο τους, Μιλάντ, επετράπη η παραμονή, γιατί έχει λευχαιμία. Ομως οι δικηγόροι των Ναζάρι επιμένουν ότι πρέπει να μείνουν μαζί του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Παρόλα αυτά, οι γονείς έμειναν άφωνοι όταν πήραν την επιστολή που είχε παραλήπτη το πέντε μηνών αγοράκι τους. Σε αυτή επισημαίνεται ότι ο Γιασίν δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κινδυνεύει με διώξεις στο Αφγανιστάν, καθώς δεν έχει πάει ποτέ εκεί.
«Σκανδαλώδης η προσέγγιση των αρχών»

«Είναι σκανδαλώδης η προσέγγιση των αρχών. Δεν έχουν λάβει υπόψη τα θεμελιώδη δικαιώματα μίας οικογένειας», τόνισε ο δικηγόρος τους, Μάνφρεντ Κοστέρκε, μιλώντας στην Bild.

Τουλάχιστον, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι παρά την επιστολή, το μωρό δεν θα απελαθεί χωρίς τους γονείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου