Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Επιχειρηματίας μεταφέρει 4.000 αγελάδες στο Κατάρ

Τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό από το σύνολο των αραβικών χωρών, αναζητεί η ηγεσία του Κατάρ. Ένας ντόπιος επιχειρηματίας πρότεινε σε σύσκεψη μία άκρως εντυπωσιακή λύση. Τη μεταφορά με αεροπλάνο 4.000 αγελάδων, οι οποίες θα προσφέρουν το γάλα και το κρέας τους στον πληθυσμό!

Ο Moutaz Al Khayyat, πρόεδρος της Power International Holding, δήλωσε στο Bloomberg ότι είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει την πραγματοποίηση 60 πτήσεων, μέσω των οποίων θα μεταφερθούν οι 4.000 αγελάδες στιο αραβικό κρατίδιο, τονίζοντας με νόημα πως «ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για το Κατάρ».

Η πρόταση του Άραβα επιχειρηματία, βέβαια, δεν ήταν τυχαία, καθώς ο ίδιος έχει ήδη σχεδιάσει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, καθώς το Κατάρ είναι μία ζάμπλουτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, αλλά προμηθεύεται όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για τη διαβίωση του πληθυσμού και των επισκεπτών του, από άλλες χώρες.

Ο Μουτάζ αλ Καγιάτ έχει ήδη κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των ζώων και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, θα του φέρουν μεγάλα κέρδη στο μέλλον, παρ' ότι η αναγκαία επέκταση των δομών θα του αυξήσουν το συνολικό κόστος στα 8 εκατ. δολάρια.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου