Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η εποχική σύνδεση Αθήνας - Νέας Υόρκης της United Airlines

Ξεκίνησε σήμερα για μια ακόμη η εποχική απευθείας πτήση της United Airlines από την Αθήνα προς το Newark Liberty International Airport της Νέας Υόρκης, από όπου προσφέρονται συνδέσεις για όλη την αμερικανική ήπειρο. Η καθημερινή σύνδεση θα διαρκέσει ως τις 5 Οκτωβρίου 2017, οπότε και θα γίνει η τελευταία αναχώρηση από την Αθήνα.


Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ταξιδεύουν περίπου 600.000-700.000 επιβάτες από την Αθήνα προς τη Βόρειο Αμερική, με την κίνηση στις απευθείας εποχικές πτήσεις να αυξάνεται κατά 52% για το καλοκαίρι του 2016. Οι επιβάτες των εν λόγω πτήσεων προσέγγισαν τις 156.000. Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, οι πρώτοι μήνες του 2017 έχουν επίσης θετικό πρόσημο για τη συνολική κίνηση στο ΔΑΑ.


«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την απευθείας σύνδεση μεταξύ Αθήνας - Νέας Υόρκης αυτό το καλοκαίρι, η οποία ανταποκρίνεται στη θερινή ζήτηση» δήλωσε ο κ. Bob Schumacher, United Managing Director Sales. «Η συγκεκριμένη σύνδεση θα προσφέρει στους Έλληνες πελάτες μας όχι μόνο απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη αλλά επίσης βολικές συνδέσεις από τον κόμβο μας στο Newark Liberty σε προορισμούς προς όλη την αμερικανική ήπειρο».


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιστροφή των απευθείας πτήσεων της United, που θα συνδέουν την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη / Newark Liberty International, έναν από τους πιο δραστήριους κόμβους στις ΗΠΑ, ο οποίος προσφέρει δυνατότητες ταχείας ανταπόκρισης με προορισμούς στην αμερικανική ήπειρο και ευρύτερα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας» δήλωσε η κυρία Παπαδοπούλου.


Η πτήση UA125 αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα στις 12.15 μμ και φτάνει στη Νέα Υόρκη/Newark στις 4.15 πμ την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής, με κωδικό UA124, αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη /Newark καθημερινά στις 5.40 μμ και προσγειώνεται στην Αθήνα στις 10.30 πμ την επόμενη ημέρα (ώρες τοπικές). Η διάρκεια των πτήσεων είναι 11 ώρες προς τη Ν. Υόρκη και 9 ώρες και 50 λεπτά προς την Αθήνα.


Οι πτήσεις από την Αθήνα έχουν υπολογισθεί να είναι χρονικά βολικές ώστε να συνδέονται από τη Νέα Υόρκη/Newark με ένα εκτενές δίκτυο πτήσεων σε προορισμούς σε όλη την αμερικανική ήπειρο. Η United πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο New York/Newark σε περισσότερους από 300 προορισμούς σε όλη τη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, καθώς και την Καραϊβική, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 εξυπηρετούνται χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.


Η United διαθέτει το μεγαλύτερο κόμβο στη μητροπολιτική περιοχή της Ν. Υόρκης, στο αεροδρόμιο Newark Liberty International. Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το Μανχάταν, το αεροδρόμιο προσφέρει την ταχύτερη επίγεια πρόσβαση σε πολλά σημεία της πόλης, με μέσα όπως είναι το AirTrain, το οποίο καλύπτει τη διαδρομή προς το New York Penn Station στο κεντρικό Μανχάταν σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών.


Οι πτήσεις εκτελούνται από αεροσκάφος Boeing 767-300 με συνολικά 214 θέσεις - 30 θέσεις που γίνονται επίπεδα κρεβάτια στη United Polaris business class και 184 θέσεις στη United Economy, συμπεριλαμβανομένων 49 Economy Plus θέσεων με επιπλέον χώρο για τα πόδια και αυξημένο προσωπικό χώρο. Οι πελάτες της United στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων μέσω του united.com ή με επικοινωνία με τις κρατήσεις της United στο 00-800-441-4-3592 ή μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου