Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Η Deutsche Bahn σχεδιάζει την κατάργηση των εισιτηρίων


Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Deutsche Bahn Richard Lutz, σχεδιάζεται η κατάργηση των κλασικών εισιτήριων μέσα στα επόμενα χρόνια και η αντικατάσταση του παραδοσιακού τρόπου με ένα νέο ψηφιακό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.

Διευκρινίζεται ότι το νέο ψηφιακό σύστημα δεν θα είναι το Online-Ticket. Σύμφωνα με δηλώσεις του Richard Lutz σε κυριακάτικη εφημερίδα “ο επιβάτης δεν θα χρειάζεται στο μέλλον εισιτήριο για τη μεταφορά του. Το τρένο θα αναγνωρίζει μέσω του κινητού τηλεφώνου του επιβάτη ότι έχει επιβιβαστεί καθώς και πότε αποβιβάζεται, οπότε το κόστος της διαδρομής θα υπολογίζεται αυτόματα“. Η υλοποίηση του σχεδίου βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά ο Lutz δηλώνει αισιόδοξος: “Πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα έρθει σιγά-σιγά μέσα στα επόμενα χρόνια“.


Στα μελλοντικά σχέδια της Deutsche Bahn είναι – σύμφωνα με τον Lutz – και η αύξηση της παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας. Σύμφωνα με δηλώσεις του, σχεδιάζεται να εγκατασταθούν περισσότερες από 7.000 κάμερες επιπλέον σε πάνω από 1.000 σταθμούς.


Ήδη από φέτος σχεδιάζεται η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε εννέα μεγάλους σταθμούς στο Βερολίνο καθώς και σε Κεντρικούς Σιδηροδρομικούς Σταθμούς των πόλεων Düsseldorf, Essen, Hamburg και Dortmund.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου