Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Στην τελική ευθεία η διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου με τη ΒουλγαρίαΣε ευρωπαϊκό σχέδιο που προβλέπει τη διάνοιξη του οδικού άξονα Ξάνθη – Σμόλιαν συμμετέχει η "Εγνατία Οδός Α.Ε".

Συγκεκριμένα, το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020 και έχει προϋπολογισμό 38,8 εκατ. ευρώ.

Η "Εγνατία Οδός Α.Ε" συμμετέχει με το έργο κατασκευής του νέου οδικού τμήματος Δημάριο - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα επί του κάθετου άξονα "Ξάνθη –Εχίνος Ελληνοβουλγαρικά σύνορα", προϋπολογισμού 21,2 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, η RIA συμμετέχει με δύο έργα αναβάθμισης οδικών τμημάτων στους άξονες II-86 (Σρεντνογκόρτσι - Ρούντοζεμ) και ΙΙ-59 (Μομτσίλγκραντ - Ιβάιλοβγκραντ), καθώς και με την κατασκευή της περιφερειακής οδού της πόλης Ρούντοζεμ, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η περιφερειακή διοίκηση Σμόλιαν συμμετέχει με την κατασκευή του νέου συνοριακού σταθμού Δημάριο – Ρούντοζεμ, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ.

Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της "Εγνατία Οδός Α.Ε.", ενώ όπως έγινε γνωστό, το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου