Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εκρήξεις και πυρκαγιά στο οικονομικό κέντρο του ΤορόντοΕκρήξεις από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστή συγκλόνισαν το οικονομικό κέντρο του Τορόντο το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Η αστυνομία απέκλεισε τμήμα της περιοχής. ενώ έβγαιναν από τις σχάρες των υπονόμων πυκνοί καπνοί.Η έκρηξη συνετέλεσε στον αποκλεισμό της γωνίας των οδών Κίνγκ και Μπέι, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης. Παρόλο που σημειώθηκε σε απογευματινή ώρα αιχμής, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η πυρκαγιά σε μετασχηματιστή που βρισκόταν σε υπόγειο ηλεκτρικό θάλαμο προκάλεσε εκκωφαντικές εκρήξεις που συνεχίστηκαν κατά διαστήματα για ώρα, είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Τορόντο Άντριαν Ράτουσνιακ στο πρακτορείο Reuters. Παρόμοιες πυρκαγιές έχουν προκληθεί από νερό, χαλασμένες ηλεκτρικές συνδέσεις ή παλιούς μετασχηματιστές, είπε.

Τα σύννεφα πυκνού καπνού που έβγαιναν από τις σχάρες του υπονόμου στο χώρο και τη γύρω περιοχή μάλλον προκλήθηκαν από πλαστικές μονώσεις που καίγονταν, είπε ο Ράτουσνιακ.

Η πυροσβεστική έφθασε στην περιοχή λίγο μετά τις 17.00. (μεσάνυχτα Τρίτης, ώρα Ελλάδας), και περίπου 40 πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, είπε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής. Τα τραίνα και τα τραμ είχαν εκτραπεί από την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, είπε ο Ράτουσνιακ.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου