Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ιρλανδία: Ζητείται προσωρινός αντικαταστάτης δάσκαλος/α

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας.

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα πως η δασκάλα του σχολείου μας, κα Μυρτώ Τσαπράζη, είναι έγκυος. Θα ολοκληρώσει το τρέχον σχολικό έτος και βάση νόμου η άδειά της θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2017.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας και η σχολική επιτροπή της εύχονται τα καλύτερα.

Για να συνεχιστεί το αξιόλογο έργο της κας Τσαπράζη και των προηγούμενων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στο σχολείο μας, ζητάμε από κάποιον Έλληνα ή κάποια Ελληνίδα που βρίσκεται στο Δουβλίνο να αναλάβει να διδάξει κάποια από τα μαθήματα (ή ίσως και όλα), τα οποία περιλαμβάνουν:
α) παιδικά τμήματα το Σάββατο από το πρωΐ έως το βράδυ (οι ακριβείς ώρες θα καθοριστούν μετά τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου) και σχολικές γιορτές ορισμένες Κυριακές
β) τμήματα ενηλίκων τέσσερα βράδυα μέσα στην εβδομάδα (οι ημέρες και ώρες καθορίζονται μετά τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου)
Τα έξοδα του προσωρινού αντικαταστάτη δασκάλου θα καλυφθούν από την Ελληνική Κοινότητα, αλλά καταβάλονται προσπάθειες να βρεθούν άλλες λύσεις.

Κατά προτεραιότητα θα πρέπει να καλυφθούν τα παιδικά τμήματα. Τα τμήματα ενηλίκων είναι βέβαια σημαντικό κομμάτι της εργασίας του επιλεχθέντος δασκάλου/δασκάλας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από τα έξοδα όσο και από την διαθεσιμότητά του.
Σε αυτή τη φάση λοιπόν ζητάμε από όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν τα βιογραφικά τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secretary@helleniccommunity.ie μέχρι και την Τρίτη 06 Ιουνίου.
Η αξιολόγηση και οι συνεντεύξεις θα γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη του ΔΣ της Κοινότητας και της σχολικής επιτροπής.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο δασκάλου από ελληνικό πανεπιστήμιο, να μιλάνε Αγγλικά και να έχουν Garda vetting. Θα πρέπει επίσης να είναι ήδη μόνιμοι κάτοικοι Δουβλίνου. Αιτήσεις ατόμων που δεν ζουν ήδη στο Δουβλίνο δεν θα γίνουν δεκτές.
Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα πρέπει ακόμα να συμμετάσχει στην εκπαίδευση πυρασφάλειας την Κυριακή 11 Ιουνίου στο σχολείο και επίσης να παρακολουθήσει μερικά μαθήματα μέσα στον Ιούνιο μαζί με τη δασκάλα για να προετοιμαστεί να ξεκινήσει την καινούργια σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο.
Ζητάμε συγγνώμη για τα στενά χρονικά περιθώρια αλλά και εμείς ενημερωθήκαμε πρόσφατα.

Μετά τιμής

Εκ μέρους της σχολικής επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας

Στέλλα Ξενοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου