Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Παύθηκε ο υπαρχηγός της Κυπριακής αστυνομίαςΟ πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης έπαυσε από τα καθήκοντα του τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, του οποίου την ποινική δίωξη είχε αποφασίσει προ ημερών ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Η απόφαση στηρίχτηκε σε πόρισμα ποινικών ανακριτών, σύμφωνα με το οποίο ο παυθείς υπαρχηγός σε δύο περιπτώσεις είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαρροών απορρήτων ή υπηρεσιακών εγγράφων σχετικά με τον τετραπλό φόνο πέρσι στην Αγία Νάπα και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, αλλά και για το πόρισμα περί διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ για την παύση του κ. Κυριάκου, ο οποίος διετέλεσε υπασπιστής του τέως προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, έκανε λόγο για «κομματικό κράτος, ώστε να μπορούν να ελέγξουν πράγματα και καταστάσεις».

Ο κ. Λουκαΐδης μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του «ΜΕΓΚΑ ΟΝΕ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κυριάκου μάλλον «ήταν εμπόδιο και δεν τους έκανε», σημειώνοντας ότι δεν είναι διεφθαρμένος. Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, παύθηκε χωρίς κατηγορητήριο, αλλά μόνο με μία υποψία ότι ενδεχομένως αυτός έδωσε έγγραφα στη δημοσιότητα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου