Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Μέρκελ: Συνέπειες αν η Βρετανία επιβάλει περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνησηΣαφείς προειδοποιήσεις στέλνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προς τη Βρετανία για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών κρατών μελών της Ευρώπης μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.


Η Βρετανία θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συνδικάτων χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Βερολίνο.

"Αυτό δεν οφείλεται σε μοχθηρία. Αλλά δεν μπορούμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες και ξαφνικά κάποιος να λέει ότι θα υπάρξει ανώτατο όριο 100.000 ως 200.000 πολιτών της ΕΕ, ή μόνο ερευνητές, κανένας άλλος παρακαλώ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό", τόνισε η ίδια συμπληρώνοντας ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα αποφασίσουν ποια επιπρόσθετα μέτρα θα εφαρμοστούν εις βάρος της Βρετανίας. Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από απλά να καταργούν τους δασμούς, αναφερόμενη ιδίως στην προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία του καταναλωτή και κανόνες για την επίλυση διαφορών, είπε η Α. Μέρκελ ενώ πρόσθεσε ότι μια σύγχρονη συμφωνία για το εμπόριο πρέπει να αφορά περισσότερα από απλώς την περικοπή των δασμών.


"Πρέπει επίσης να περιέχει κανόνες για το περιβάλλον και τους καταναλωτές και να έχει διαφανείς μηχανισμούς επίλυσης διενέξεων". Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως ο προστατευτισμός υπάρχει κίνδυνος να "βλάψει τους πάντες" σε έναν κόσμο στον οποίο 450 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται από παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.
Πηγή: 
OffsiteCy/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου