Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

«Απογείωση» για τον ελληνικό τουρισμό τον ΑπρίλιοΜε την εντυπωσιακή αύξηση του 29% μέσα στον Απρίλιο για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, το πρώτο τετράμηνο του 2017 έκλεισε με άνοδο των διεθνών αφίξεων κατά 14%, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για ένα «θερμό» καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό, όπως έχει φανεί από τις προκρατήσεις.


Τα πρώτα στοιχεία έρχονται από το Sete Intelligence, που, μάλιστα, είχε καταγράψει ένα «χλιαρό» ξεκίνημα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με μικρή άνοδο, της τάξεως του 1,7%, βάσει των διοικητικών στοιχείων στο σύνολο των κυριότερων αεροδρομίων.

Η μελέτη του Sete Intelligence

Το Sete Intelligence πραγματοποίησε και μελέτη για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και τις βασικότερες εθνικότητες για τα έτη 2015 και 2016 βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Τα αεροδρόμια στα οποία αναφέρονται τα στοιχεία είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Άκτιο, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Άραξος, Καλαμάτα, Σάμος, Σκιάθος, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κάρπαθος, Χίος, Βόλος και Αλεξανδρούπολη.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, το σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων εκτιμάται σε 18,4 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με το 2015. Οι αεροπορικές θέσεις για το 2016 ανήλθαν σε 23 εκ. ή 1,34 εκατ. επιπλέον θέσεις σε σχέση με το 2015. Η Αθήνα παρουσίασε αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις +10,5%, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια παρουσίασαν αύξηση +5,8%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου