Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 54χρονος Έλληνας για απάτες 2 εκατ. ευρώ που έκανε στη ΓερμανίαΣτον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για 54χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για απάτη, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2013, σε περιοχή της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο διωκόμενος άντρας εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών Αρχών, αποτελούσε τον “ιθύνοντα νου” απάτης με το σύστημα της πυραμίδας πωλήσεων, ο οποίος μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του υπόσχονταν μεγάλο ποσοστό ετήσιας χρηματικής επιστροφής από κυριότητα σε καλλιέργειες δέντρων στην Ελλάδα, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Επιπλέον, κατάφερε να πείσει τους επενδυτές να πληρώσουν πρόωρα ασφάλεια ζωής, υποσχόμενος, ψευδώς, επιστροφή των χρημάτων μέσω επενδύσεων σε άλλη εταιρεία.

Συνολικά και στις δύο περιπτώσεις το παράνομο όφελος από τις απάτες υπολογίζεται στα 2.200.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου