Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

«Μπλε φάλαινα»: Νέο κρούσμα στην Ελλάδα με θύμα 14χρονη από τη ΘεσσαλονίκηΚαθηγήτρια στην Τούμπα αντιλήφθηκε πως η μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της. Η 14χρονη της αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της Μπλέ Φάλαινας. Ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η ηλεκτρονική δίωξη.


Το περιστατικό κατήγγειλε και περιέγραψε στο Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος.
Όπως μάλιστα προέκυψε η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλα 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες.

Θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε πριν λίγες ημέρες 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη.
Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω FB από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια.
Αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.
Η διαδικτυακή παγίδα ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, κι έκτοτε πήρε μεγάλη έκταση. Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες.
Η δυσκολία των προκλήσεων κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία του παίκτη.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

Για παιχνίδι θανάτου μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και ειδικός ερευνητής διαδικτυακών εγκλημάτων Μανώλης Σφακιανάκης.

Χτυπάει, όπως τόνισε, παιδιά που δεν είναι ψυχικά υγιή, ενώ οι αυτοκτονίες παγκοσμίως αφορούν κυρίως κορίτσια.

http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου