Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Ρωσία μείωσε τους δημοσίους υπαλλήλους της κατά 10% το 2016Ο αριθμός των δημοσιών υπαλλήλων στη Ρωσία μειώθηκε κατά 10% το 2016. Οι σχετικές πληροφορίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, αναφέρονται στα ενημερωτικά δελτία ("Περί εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος της 7ης Μαίου 2012" και "Βασικές κατευθύνσεις για την βελτίωση του συστήματος δημόσιας διοίκησης") που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Η σχετική απόφαση, η οποία προέβλεπε την μείωση των δημοσιών υπαλλήλων κατά 10% από 1ης Ιανουαρίου του 2016, είχε υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντιεφ τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, αιτιολογώντας τότε την απόφαση, είχε δηλώσει ότι μέσα σε συνθήκες δύσκολης διεθνούς συγκυρίας και δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που επικρατεί στη Ρωσία, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει να επηρρεάσει της ποιότητα της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου