Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

1ος Διαγωνισμός Ρομποτικής στην Κύπρο

Ο πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Cyprus Robotex Challenge πραγματοποιείται στις 25 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ψηφιακού Πρωταθλητή και ήδη, σύμφωνα με τους διοργανωτές υπάρχουν αρκετές συμμετοχές που υπόσχονται να προσφέρουν ωραίο θέαμα στο κοινό.

Η παρουσίαση του διαγωνισμού έγινε την Τρίτη 16 Μαΐου, σε διάσκεψη Τύπου στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, που είναι στρατηγικός συνεργάτης.

Στόχοι του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής Κώστα Αγρότη, είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η προσέλκυση των παιδιών και των νέων σε τομείς STEM, αναγνωρίζοντας τη σημασία των δεξιοτήτων κώδικα και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των προοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Cyta, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι η Cyta, ένας οργανισμός που εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και τις καινοτόμες ιδέες, κοιτάζει με αισιοδοξία το αύριο, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία και εναρμονίζεται με τη νέα τάξη πραγμάτων δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από ένα γεγονός που συνδυάζει άψογα, την τεχνολογία και την παιδεία.

Ακολούθως, ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Cyprus Computer Society και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE, Πανίκος Μασούρας, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργο Γεωργίου, παρουσίασαν το Διαγωνισμό, αναφέροντας πως απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από δυο μέχρι τέσσερα άτομα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις.

Ο κος Μασούρας είπε πως οι προκλήσεις όπως η μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO), η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και η έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) γίνονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Οι νικητές, εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες, θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία. Ήδη, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές που υπόσχονται να προσφέρουν ωραίο θέαμα στο κοινό που θα παρακολουθήσει το διαγωνισμό.

Τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών είναι η 25η Μαΐου.http://www.reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου