Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

«Guest star» ο Ομπάμα στον τελικό Άιντραχτ-Ντόρτμουντ στο Βερολίνο!

Υψηλές παρουσίες απ' όλον τον κόσμο αναμένεται να συγκεντρώσει ο τελικός κυπέλλου Γερμανίας μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Εκτός της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παραδοσιακά δίνει το «παρών» στις μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, είναι πιθανό να βρίσκεται ο μέχρι πρότινος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το ίδιο διάστημα θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, πραγματοποιώντας ομιλία στη γερμανική Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε πρόσκληση από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, πρέπει να αναχωρήσει την ίδια ημέρα από τη Γερμανία. Η παρουσία ή μη του αφροαμερικανού πολιτικού θα διευκρινιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ετοιμασίες, τόσο σε επίπεδο φιλοξενίας, όσο και σε επίπεδο ασφάλειας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει στη γερμανική Βουλή στις 25 Μαΐου, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα διεξάγεται ο μεγάλος τελικός. Το ίδιο Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Βερολίνο μεγάλο συνέδριο Εκκλησιαστικό Συνέδριο, στο οποίο θα παραβρεθούν πάνω από 100.000 άνθρωποι, ενώ στην πόλη θα βρίσκονται, λόγω της εποχής, περισσότεροι από 500.000 τουρίστες, συν τους οπαδούς των ομάδων της Βεστφαλίας και της Φρανκφούρτης.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη σχεδιάσει τα μέτρα ασφαλείας, ενώ το Βερολίνο θα θυμίζει φρούριο, πολύ δε περισσότερο αν αποδεχθεί την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ο Μπαράκ Ομπάμα και δώσει το «παρών» στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου