Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Γερμανός αξιωματικός παρίστανε τον σύρο πρόσφυγα – Φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεσηΑξιωματικός του γερμανικού στρατού που πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια παριστάνοντας τον σύρο πρόσφυγα συνελήφθη με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο 28χρονος υπολοχαγός, ζούσε διπλή ζωή ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αξιωματικός – που στο παρελθόν είχε εκφράσει ξενοφοβικές απόψεις- ετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση, με υφή προβοκάτσιας ώστε να την αποδώσει στους πρόσφυγες. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτήματα γεννώνται από το πώς ο στρατιωτικός κατάφερε να μην κινήσει τις υποψίες για τόσο καιρό, καθώς έχει γερμανικό υπόβαθρο και δεν γνωρίζει… λέξη αραβικά: Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο σε καταφύγιο προσφύγων και λάμβανε παροχές ως αιτούντας άσυλο.

«Είναι μια ασυνήθιστη ιστορία», ανέφερε εκπρόσωπος του δημόσιου κατήγορου στη Φρανκφούρτη. «Είναι περισσότερο από περίεργο. Αναμένουμε την έρευνα ώστε να αποκαλυφθούν τα κίνητρά του», συνέχισε.

Ο αξιωματικός υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών τον περασμένο Φεβρουάριο όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βιέννης να προσπαθεί να κρύψει ένα όπλο σε μια τουαλέτα. Παρότι αφέθηκε ελεύθερος, η γερμανική αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού διερεύνησαν το παρελθόν του και αποκάλυψαν τις απίστευτες αυτές λεπτομερείς για τη ζωή του.

Πηγή: NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου