Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Παγκόσμιος συναγερμός για τα λάπτοπ-βόμβες που δεν ανιχνεύονται στα αεροδρόμιαΙσλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις τελειοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς που θα χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές και δεν θα ανιχνεύονται από τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων!

Πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είπαν στο CNN ότι το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και η Αλ Κάντα δοκιμάζουν βόμβες, οι οποίες τοποθετημένες σε λάπτοπ ή άλλες σχετικά μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές, θα μπορούν να περνούν απαρατήρητες στα αεροδρόμια.

Οι τρομοκράτες ενδέχεται μάλιστα να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε σαρωτές που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια για να ελέγξουν την προηγμένη τεχνολογία τους.

Το FBI γνωρίζει ότι οι κατασκευαστές βομβών είναι σε θέση να τροποποιούν συσσωρευτές για τέτοιους μηχανισμούς, χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία που βρίσκει κανείς σε κάθε νοικοκυριό.

Πληροφορίες που συνελέγησαν τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε απευθείας πτήσεις από αεροδρόμιο αρκετών μουσουλμανικών κρατών.Βόμβα τοποθετημένη σε λάπτοπ εκτιμάται ότι προκάλεσε την έκρηξη στο αεροσκάφος της Daello Airlinew που ταξίδευε απ’ τη Σομαλία προς το Τζιμπουτί τον Φεβρουάριο του 2016. Η έκρηξη άνοιξε μια τρύπα στην άτρακτο του Airbus A321, αλλά το αεροπλάνο κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχή αναγκαστική προσγείωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου